2016 m. rugsėjo 18 d., sekmadienis

Tofu įdaryti cukinijų žiedai alaus tešloje


Reikės:

10 cukinijų žiedų,
100 g tofu,
gabalėlio raudonojo svogūno,
šakelės petražolių,
šakelės krapų,
pagal skonį druskos, pipirų,
3 kupinų šaukštų miltų,
2/3 stiklinės alaus (porterio ar tamsaus elio),
1/2 šaukštelio kepimo miltelių,
aliejaus kepimui,

Paruošimas:

Cukinijų žiedus nuplaukite ir sudėkite ant virtuvinio popieriaus kad nudžiūtų.
Tofu sutrinkite trintuve ar šakute. 
Smulkiai sukapokite svogūną ir žalumynus. Sumaišykite įdarą iš trinto tofu, smulkinto svogūno ir žolelių bei druskos ir pipirų. Į žiedus prikimškite įdaro - tiek, kad žiedlapių galus galėtumėte užsukti ir žiedus su įdaru "uždaryti".
Į dubenį suberti miltus, kepimo miltelius, įberti druskos. Supilti alų ir gerai išmaišyti.
Keptuvėje įkaitinti aliejų - jo pilti tiek, kad padengtų visą keptuvės dugną.
Įdarytus žiedus pamerkti į tešlą ir dėti į keptuvę. Kepti kartą ar du apverčiant, kol gražiai apskrunda.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą