2016 m. rugsėjo 21 d., trečiadienis

Prieskoninis sprogimas: nauja indiško maisto vieta Kaune "Spice Burst"

Staiga, nei iš šio, nei iš to, Kaune pabiro pasižėrė naujų indų restoranų! Nutiko taip, jog pirmasis iš naujųjų dėl savo patogios lokacijos (Vilniaus g. 39) buvo "Spice Burst". Čia lankėmės vos kelios dienos po atsidarymo, todėl viskas buvo įdomu, švaru, blizgu ir... iki galo neatidirbta : )

Meniu buvo atspausdintas laikinas, tačiau gausus vegetariškų patiekalų. O tada atėjo teisybės valanda - pasiteiravau, ar pasirinktus vegetariškus patiekalus pagamintų be pieno produktų. Gavau teigiamą atsakymą, tad apsidžiaugusi grįžau prie meniu skaitymo ir sunkių sprendimų meto. Kol rinkausi, prie kito stalo prisėdęs vaikinas taip pat pasiteiravo, ar maistą gali paruošti veganišką. Cha! Ir iš karto smagiau...

Nors gundančiai atrodė beveik viskas, pasirinkau Aloo gobi masala - karį su kalafijorais ir bulvėmis, o kitoje stalo pusėje sėdintis vegetaras - Channa masala - karį su avinžirniais bei mėtų čatnio (šis neveganiškas - su jogurtu). Taip pat užsisakėme porciją ryžių su daržovėmis garnyrui bei svogūnų pakorą užkandžiams.
 

Kol laukėme atnešamo maisto, klausėmės restorane grojančio nykaus pop'so, tačiau situaciją pataisė netikėtos vaišės - buvome pavaišinti lęšių (taip sakė padavėja, nors spėčiau, jog visgi avinžirnių) traškučiais su mangų čatniu. Nuostabi praktika - norėtųsi, jog ir daugiau maitinimo įstaigų siūlytų tą patį - juk tai toks paprastas būdas sužavėti (ir truputį papirkti) savo lankytojus! Traškučiai, kas be ko, buvo tikrai skanūs.

Svogūnų pakora (2,5 €)
Po traškučių ant stalo atkeliavo rimta porcija svogūnų pakoros. Tobulai traški. Daugiau apie tokį paprastą užkandį ką pasakyti matyt ir nėra. Žinoma, jei būtume žinoję, jog būsime pavaišinti traškučiais, galbūt pakoros užsakę ir nebūtume. Bet ją sukramsnoję buvome visiškai apsipatenkinę šiuo pasirinkimu.

Aloo gobi masala (4 €) ir ryžiai su daržovėm (2,95 €)
Tuoj po pakoros atkeliavo ir "rimtieji patiekalai", pateikti tradiciniuose metaliniuose "bliūdeliuose". Beveik garantuoju, jog padavėja pamiršo atnešti lėkštes, į kurias iš tų "bliūdelių" maistą galėtumėme krautis ir valgyti (kas svarbiausia - pasidalinti ryžius), bet ką jau čia. Pirma darbo savaitė, visko pasitaiko. O ir buvome išalkę kaip žvėrys (čipsai ir pakora tik kiek apramino kažkokį tai perversmą žadantį skrandį), tad skandalų nekėlėme ir maistą skanavome tiesiai iš dubenų.

Rašydama apie skanavimą - nė kiek nemeluoju ir nepagražinu. Maistas iš tiesų skanus. Puikiai suderinti kokybiški prieskoniai, neinama į kompromisą su "man prašau neaštriai" marmančiais lietuviškais valgytojais, todėl galima džiaugtis tikru prieskonių sprogimu - galbūt ne tokiu ekstremaliu kaip pačioje Indijoje, tačiau deramu bet kokiam Europos didmiesčiui. Nors karyje "išrankioti" smulkias patiekalo detales sunkoka, bet panašu, jog naudoti kokybiški maisto produktai. Valgant tiek patį karį, tiek ir ryžius, liežuviu nusirisdavo malonus kardamono skonis, kuris mus lydėjo dar keliasdešimt minučių po to, kai ne tik suvalgėme savo vėlyvus pietus, bet ir ėjome iš restorano link namų... 

Meniu - didžiulis, todėl nė neabejoju, jog užsuksiu čia dar kartą išbandyti ir kažko kito bei leisti liežuviui pasivartyti prieskonių jūroje.

Veganų verdiktas:
Maistas - 9/10
Vegan friendly - 8/10
Aptarnavimas - 8/10
Aplinka - 8/10

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą