2016 m. rugsėjo 16 d., penktadienis

EkoMorka: pasislėpusi, bet verta aplankyti!

Vilniuje, visai netoli autobusų stoties, senamiesčio gatvių raizgalynėje, Šv. Stepono g. 31 nedideliame pusrūsyje tupi pasislėpusi vegetariška/veganiška kavinukė, pasivadinusi "EkoMorka". Anksčiau čia veikė kita veganams draugiška valgykla, tačiau sekdama kadaise Kaune veikusios kitos "morkinės" vegan kavinės tradicijomis (po kurio laiko vietoj "Morkų šėlsmo" tose pačiose patalpose įsikūrė "Žalia pupa"), "Ajurvedinė virtuvė" užleido vietą EkoMorkai.

Naujoji kavinukė, duris atvėrusi vos prieš mėnesį, dirba nuo 11 ryto iki 17 val. vakaro ir ruošia dienos pietus: visi patiekalai tinkami vegetarams, dalis veganams. Taip pat čia galima įsigyti šviežiai spaustų sulčių bei desertų.

Į "EkoMorką" užsukau jau gerokai po pietų (~16 val.), todėl teko valgyti tai, kas liko. Voveraičių sriubos - nė kvapo... et... Buvo likę grikių kotletėliai su salotomis ir... grikiais, mat garnyrui skirti burokėliai buvo pasibaigę. Grikius mėgstu, tad grikiai grikiuoti jokio siaubo nesukėlė. Greta vėlyvų pietų, užsisakiau obuolių-morkų-burokų sulčių.

Grikių kotletėliai (4,2 €)
Kadangi buvau vienintelė lankytoja, kotletėliai atkeliavo greitai. Greta jų - sultenių salotos su pomidorais, agurkais ir alyvuogėmis. Lėkštė "pamaitinta" sezamais ir lukštentomis kanapių sėklomis, o greta patiekiama ekologiško alyvuogių aliejaus salotoms pagardinti. 
Kotletėliai buvo minkšti ir švelnūs, prieskonių nebuvo per daug, bet kitaip nei kitose sveiką mitybą propaguojančiose vietose - nebuvo ir prėski. Pats tas. Įdomu, jog bene labiausiai pradžiuginusi pietų dalis buvo... alyvuogės! Kitaip nei kiti "skregos", čia į salotas nieks pigiausių alyvuogių iš skardinės nedėjo. Su pasigardžiavimu valgiau jas šviežias ir tikrai kokybiškas. Niam!

Šviežiai spaustos sultys (3,5 €)
Sultys buvo spaudžiamos ilgokai (lėtaeigės mašinos, ar kas?..), bet vėlgi, dėl jų šviežumo abejoti neteko (juk klausiausi burzgiančio aparato), kiekis tinkamas, o ir pateikimas smagus - ne koks plastikinis bokalas, o visas hipsteriškas stiklainėlis su gėlytėmis ir uogytėmis ant šono!

Žinoma, kaip naujai atsidariusiai vietai, trūkumų dar yra (pvz. agurko galiukas salotose ar bėgėdiškai aliejaus ąsotėlyje apsigyvenusi sezamo sėkla), bet kuomet kavinėje dirba vienas žmogus (?), tą suprasti ir atleisti galima. Galų gale, agurko galiukas nėra pats baisiausias dalykas, kokį galima rasti salotose! Juo labiau, jog po trumpo pokalbio su savininke sužinojau, kad "EkoMorka" ieško virėjų (aišku, ši informacija gali būti pasenusi) bei vis dar testuoja savo meniu, o už maistinius nesklandumus buvo nuoširdžiai atsiprašyta. Žinoma, galbūt mintis į darbo dienos galą maistą pardavinėti pigiau taip pat yra gera, ypač jei pilnų porcijų su visais paminėtais ingredientais (pvz. tofu salotose) sukomplektuoti nebepavyksta. Tačiau visi ženklai rodo, jog čia po kiek laiko galima tikėtis puikiai funkcionuojančios, skanų, kokybišką ir neperbrangų maistą gaminančios veg-kavinukės. To ir palinkėsime! O iki tol - nedarykite tų pačių klaidų ir valgyti čia eikite pietų metu, bet ne vakare : )

Veganų verdiktas:
Maistas - 8/10 
Vegan friendly - 10/10
Aptarnavimas - 10/10
Aplinka - 8/10

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą