2016 m. rugsėjo 6 d., antradienis

Bulvių gratinas


Reikės (1 porcijai):

3 bulvių
1 skiltelės česnako
100 g tofu
1/2 stiklinės natūralaus sojos jogurto
šaukštelio vegan margarino (tinka ir kokosų sviestas)
pagal skonį druskos, pipirų

Paruošimas:

Bulves nuskusti ir supjaustyti plonytėmis riekelėmis. Sutrinti tofu ir jogurtą trintuve iki vienalytės masės, įberti druskos ir prieskonių bei gerai išmaišyti. Sukapoti česnaką.
Mažą kepimo indą (keramikinį ar stiklinį) ištepti margarinu, pabarstyti kapotu česnaku ir iškloti sluoksnį bulvių. Bulvių sluoksnį plonai padengti tofu ir jogurto mase ir kloti antrą bulvių riekelių sluoksnį. Procesą kartoti kol indas bus užpildytas. Ant viršaus tepkite storiausią tofu ir jogurto masės sluoksnį. Galite apibarstyti tarkuotu veganišku sūriu, prieskoniais.
Indą uždengti aliuminio folija, dėti į iki 180°C įkaitintą orkaitę ir kepti apie 20 minučių. Tada foliją nuimti ir dar pakepti 5-10 minučių, kol viršus pasidengs rusva plutele.
Prieš pateikiant valgyti leisti šiek tiek praaušti atviroje orkaitėje.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą