2016 m. rugpjūčio 10 d., trečiadienis

Vegan voyage: veg maistas lėktuvuose

Ne, KVV kurį laiką buvo tylus ne dėl kokių negandų, o dėl daug smagesnių dalykų: vasaros atostogų ir kelionių! Apie jas, aplankytus restoranus, išragautus maistus ir išmoktus naujus receptus - jau visai netrukus. Bet pradžiai - apie maistą, siūlomą skrydžių metu.

Prieš N metų skrydžio Vilnius-Varšuva-Niujorkas metu teko traukti iš pusrytinių sumuštinių sūrį, gramdyti sviestą ir graužti duoną su pomidoru, bet šiandien taip kankintis tikrai nebereikia. Dažniau tenka keliauti žeme ar netolimais atstumais, tad tvarkydama tolimo skrydžio detales buvau maloniai nustebinta specializuotu meniu: British Airways siūlė įvairiausioms mityboms tinkančius variantus. Pasirinkau veganišką maitinimą, o mano kelionės partnerė džiaugėsi galimybe pasirinkti meniu be laktozės.

Pirmojo vakarinio skrydžio metu veganiškoji pietų/vakarienės dėžutė slėpė sumuštinį su aštria soja, maišelį abrikosų, indelį marmite, porą krekerių, indelį sojos pieno arbatai/kavai balinti. Sumuštinis buvo puikus, o likusius užkandžius pasilikau pusryčiams.


Antrojo ir ilgesniojo skrydžio metu pietums veganai gavo kuskuso su daržovėmis, daržovių ir pupų salotų, porą indelių vaisių, bandelę ir augalinį margariną bei veganiško kavos/arbatos balintojo. Kuskusas buvo beskonis, tad teko jį gelbėti druska ir pipirais. Kita vertus, maisto kiekis nemažas, todėl badauti skrydžio metu buvo visiškai neįmanoma.


Vakarienės dėžutėje slėpėsi sumuštinis su humusu bei daržovėmis ir pakuotė razinų. Razinos nenudžiugino, bet sumuštinis - vėlgi puikus. 


Skrydis atgal buvo kiek liūdnesnis. Vėlyviems pietums veganai gavo ryžių su daržovėmis, kurios (o ypač špinatai) neturėjo beveik jokio skonio, taigi, vėl gelbėtasi druska ir pipirais. Taip pat šviežių daržovių salotų, vaisių, bandelę ir augalinio margarino. Kažkodėl ant padėklo būta ir indelio pieno.


Tačiau pusryčiai buvo tikra bėda bėdelė. Rezervuojant skrydį rašyta, jog pusryčiai teikiami nebus, tačiau buvo, ir tikrai nedraugiški nei veganams, nei laktozės netoleruojantiems. Su arbata siūlytas javų batonėlis turėjo išrūgų miltelių, keksiukai - pieno ir kiaušinių. Skrydžių palydovai "suorganizavo" mums dviems pasidalinti indelį vaisių ir riešutų. O sekančio skrydžio metu keleiviams siūlyti rimtesni pusryčiai, apie mūsų užsakytus vegan/be laktozės patiekalus nieks nežinojo (?). Kol kiti keleiviai krimto prancūziškus ragelius su kumpiu ir sūriu, valgė jogurtus bei gėrė šviežias apelsinų sultis (šios buvo įpakuotos į davinį), mes gavome (vaduojantis iš bėdos) sausainių pakuotes, kuriose javinukas be pieno, bet su medumi ir sviestiniai sausainiai. Et, verčiau britai nesivargintų ir visus maitintų tik anais puikiais sumuštiniais!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą