2016 m. rugpjūčio 28 d., sekmadienis

Kepti cukinijų žiedai

Ar įsivaizduojate - galima valgyti ne tik visiems per gausiai užderančias cukinijas, bet ir... jų žiedus! Valgomi vyriški žiedai (iš jų neužsimezga cukinijos), todėl galite rudenėjant ne tik nuimti cukinijų derlių, bet ir paskanauti kur kas egzotiškesnio patiekalo - keptų cukinijų žiedų. Vyriškus žiedus atskirsite nesunkiai - jų kotelis plonas. Todėl nusiskabę kokią dešimtį žiedų, galite nustebinti savo draugus ir artimuosius. 


Reikės:

10-12 cukinijų žiedų
3 kupinų šaukštų miltų
druskos
mėgstamų prieskonių
šaukštelio sojos padažo
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
aliejaus kepimui
1/2 stiklinės vandens

Paruošimas:

Nuplaukite cukinijų žiedus. Iš miltų, druskos, prieskonių, vandens, sojos padažo ir kepimo miltelių sumaišykite skystoką tešlą. 
Įkaitinkite keptuvėje aliejų. Mirkykite žiedus į tešlą ir kepkite apverčiant kol apskrus.
Jei norite, prieš mirkydami cukinijos žiedą į tešlą, galite jį įdaryti. Kuo - tepadiktuoja jums fantazija : )

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą