2016 m. rugpjūčio 16 d., antradienis

Cukinijų kario kotletai

Taip, ir vėl ruduo (tik nesakykite, kad tai, ką matau už lango, yra vasara...), vėl pilni daržai priderėjo cukinijų, ir vėl visi ieško ir suka galvas - ką gi įdomaus su jomis nuveikti?..

Kadangi šalta, norisi pasigaminti kažką šiltesnio, todėl puikus 3in1 problemų sprendimo būdas (cukinijos, šaltis, alkis) - cukinijų kotletai su kariu. Ir sotu, ir sušildo, ir cukinijos nebedžiūna ant spintelių : )


Reikės:

1/3 didelės cukinijos
1 svogūno
saujelės šviežių prieskoninių žolelių
žiupsnio druskos
nubraukto šaukšto kario/mėgstamos masalos prieskonių
juodųjų garstyčių sėklų
kumino sėklų
čili dribsnių
1/3 stiklinės sojos miltų
1/3 stiklinės kvietinių ar kitų lipnesnių miltų
1 nubraukto šaukšto krakmolo
1 a.š. kepimo miltelių
aliejaus kepimui

Paruošimas:

Nuplauti ir nulupti cukiniją. Jei ji subrendusi, t.y. su sėklomis, jas išimti. Cukiniją sutarkuoti burokine tarka. Sukapoti žoleles ir svogūną.
Suberti prieskonius, miltus, kapotas žoleles, smulkintą svogūną. Gerai išmaišyti - tešla neturi būti vandeninga. Jei atrodys per skysta - įberkite daugiau miltų. Aš dėjau kanapių baltymų - ir sočiau, ir maistingiau, ir mažesnis drėgmės perteklius.
Keptuvėje įkaitinti aliejų ir šaukštu krėsti tešlą, formuojant apie 0,7-1 cm storio kotletėlius. Kepti apverčiant (2/3 viryklės galingumas), kol gražiai paskrus.

Šiuos kotletėlius skanu valgyti ir su augaline grietinėle, ir su augaliniu jogurtu, ir su kečiupu ar bet kokiu jūsų mėgstamu padažu.

2 komentarai:

  1. Laba, gal kas bandėt šaldyti tokius kotletukus? Cukinijų turiu daug, galvoju tokių kotletukų tešlos pridaryti, kotletukus suformuoti ir dėt kameron - kai reikia išsikepti. Įdomu ar viskas ok būtų ir po tokio šaldymo ar nesigautų pliurzytė iš kotletukų? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Hm, sunku pasakyti... galbūt padarius juos sausesniais (t.y. sutarkuotą cukiniją kiek palaikyti kambario temperatūroje, o po to nusunkti iš jos vandenį) tikrai "neišpliurzėtų"?

      Panaikinti