2016 m. liepos 28 d., ketvirtadienis

Tegaruoja daržovės!

Vasarą norisi kažko lengvesnio, gaivesnio ir greitai paruošiamo, tad kodėl gi neprisiminus garuose virtų daržovių?

Visi žinome, kad, virdami daržoves garuose, geriausiai išlaikome ne tik jų spalvą ar skonį, bet ir maistingąsias medžiagas. Čia pateikta tik idėja receptui, kurią galite su mielu noru pritaikyti ir ja pasidalinti su Ką valgo veganai komanda ir skaitytojais. Tad pirmyn, eksperimentuokime - tegaruoja daržovės!


3-4 porcijoms reikės:

garpuodžio arba įdėklo į puodą (bambukinio, nerūdijančio plieno ar kt.)

mėgiamiausių daržovių, pvz.:
pusė baklažano
1 paprika
pusė brokolio galvos
saujelė šviežių svogūnų galvų
pusė pakelio tofu

padažui reikės:
1/3 stiklinės alyvuogių aliejaus
(galima įmaišyti ir dūmo skonio aliejaus, jeigu turite)
2-3 v.š. balzaminio acto
2 v.š. sojų padažo
sezamų aliejaus
citrinos sulčių
3 skiltelių česnako
mėgiamiausių prieskonių

žalumynų
sezamo  sėklų

Paruošimas:

Pirmiausia paruošti padažą, kad galima būtų jį iškart pilti ant karštų daržovių. Česnakus labai smulkiai supjaustyti arba sutraikškyti. Į jį įmaišyti padažo ingridientus ir viską kruopščiai išmaišyti. Tuomet būtinai paragauti ir padažą ruošti tol, kol jis jums bus tobulas.

Daržoves nuplauti ir susmulkinti norimo dydžio gabalėliais (svogūnų galvas nedidukes galima dėti pilnas), supjausčius dėti į atskirus indelius, nes dėsime skirtingu metu. Užvirinti vandenį ir į garus dėti daržoves pagal tai, kiek minučių jos verda garuose. "Google" paieška leis pasitikslinti tai. Recepte siūlomos daržovės verda taip: baklažanai - 8-10 min., paprikos - 8 min., brokoliai - 4-5 min., svogūnai - 2-3 min., jei nedideli, tofu taip pat 2-3 min. Baigiant virti kiekvieną daržovę, bakstelkite ją šakute arba peiliu! Beje, skirtingas daržoves galima ramiai ruošti kartu, jei tik telpa į jūsų įrangą. Aš dariau dviem etapais, nes turiu gan mažą įdėklą puodui. Pačioje pabaigoje supjaustyti žalumynus.

Paruoštas karštas daržoves (atsargiai!) sudėti į dubenį ir užpilti padažu. Įmaišyti žalumynų ir viską atsargiai sumaišyti. Ant viršaus pabarstyti sezamo sėklų.

Skanaus ir sveiko!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą