2016 m. liepos 19 d., antradienis

Pirmoji veganiška mugė – jau rugsėjį

Kai prieš kelis metus teko dalyvauti „Vegan Fair“ Taline ir truputį padėti organizatoriams (labiausiai, kad renginiui pasibaigus nukainotos ar nemokamos spurgos, tortai, riešutų sviestas bei kitos gėrybės nebūtų išmestos) įspūdis buvo dvejopas. Visų pirma, buvo labai džiugu, kad toks renginys vyko, bet ir labai pavydu, nes tada tai buvo vienintelė veganiška mugė Baltijos šalyse! Pavyduoliškas jausmas pamažu blėsta ir jau rugsėjo 10 d. visai išnyks, mat tądien rengiama pirmoji Lietuvoje veganiška mugė - „Vegfest LT Mugė“.



Ventės Viteikaitės, grupes "Lietuvos veganai" socialiniame tinkle "Facebook" įkūrėjos ir administratorės, organizuojamoje mugėje dalyvaus beveik pusšimtis įmonių – daugiausia nedideli vietiniai verslai bei keletas iš kaimyninių šalių. Renginio lankytojai galės paragauti įvairių mėsos ir pieno produktų pakaitalų, paskanauti veganiškų ir žaliavalgiškų skanėstų, įvairių užkandžių, karštų patiekalų, įsigyti vaisių, riešutų, sėklų, grūdų ir kruopų, „super“ maisto, kitų sveikų produktų, veganiškos kosmetikos, kvepalų, higienos priemonių, drabužių, papuošalų bei aksesuarų, veganiškos atributikos. Mugėje galėsite pabendrauti ir su Lietuvoje veikiančių gyvūnų teisių organizacijų atstovais, susipažinti su vykdomomis veiklomis, išsamiau padiskutuoti gyvūnų teisių bei augalinės mitybos klausimais.
Mugėje numatyta ir edukacinė programa – paskaitos, maisto gaminimo pamoka, filmo peržiūra, vaikų žaidimų erdvė.

Smagu ne tik, kad atsiranda inniciatyva pristatyti veganiškus verslus kuo didesnei publikai, bet kad atsiranda ir vis daugiau verslų, kuriuos galima pristatyti. Taigi, kad nepražiopsotumėte pirmos veganiškos mugės Lietuvoje spauskite „dalyvauju“ ir susitikime rugsėjo 10 dieną, Vilniuje, viešbutyje „Panorama“ (Sodų g. 14).


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą