2016 m. liepos 5 d., antradienis

Kanapių užtepas

Seniai seniai, kai kanapių produktai Lietuvoje buvo draudžiami, keliaudavome jų įsigyti į Latviją. Pats pačiausias buvo kanapių sviestas...

Dabar tokios "baisios" kontrabandos iš Latvijos vežtis nereikia, tačiau kanapių sviesto Lietuvoje taip ir neteko matyti. Todėl tenka jį gamintis patiems.

 
Reikės:

1/2 stiklinės kanapių sėklų
2 šaukštų bet kokių augalinių riebalų (aliejaus, margarino)
pagal skonį - druskos

Paruošimas:

Įkaitinti keptuvę ir suberti kanapių sėklas. Maišant pakepinti, kol šios ims spragsėti. Nukelti keptuvę nuo ugnies ir palikti kanapių sėklas ataušti.
Joms visiškai ataušus, sumalti kavamale ar sutrinti grūstuve. Gerai sumaišyti ar suplakti su augaliniais riebalais bei druska.
Ir štai - turite kuo puikiausią ir maistingiausią kanapių sviestą, kurį galite tepti ant skrebučio ir griaužti pusryčiams. Pats tas maistas prieš dirbant protinį darbą!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą