2016 m. birželio 13 d., pirmadienis

Turtingos ir turiningos salotos

 

Diiiiideliam dubeniui reikės:

5 nedidelių pomidorų
1 stambesnio trumpavaisio agurko
1/2 avokado
200-300 g salotų lapų
saujelės svogūno laiškų
šviežių krapų
šviežių petražolių
druskos
citrinos sulčių
augalinės grietinėlės
saujos kanapių sėklų
saujos lukštentų saulėgrąžų

Paruošimas:

Keptuvėje be aliejaus pakepinti saulėgrąžas, kol parusvės. Suberti į indą ir palikti ataušti. Vis dar karštoje keptuvėje pakepinti kanapių sėklas porą minučių, kol ims spragsėti. Suberti su saulėgrąžomis kad atauštų.
Nuplauti, supjaustyti daržoves, susmulkinti žalumynus ir salotas.
Dideliame dubenyje sumaišyti visas salotų sudėtines dalis, arba viską išskyrus augalinę grietinėlę, kurią galima labai elegantiškai šliūkštelėti ant kiekvienos salotų porcijos dubenėlyje.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą