2016 m. birželio 21 d., antradienis

Šviežių burokėlių sriuba


Pilnam puodui (5-6 porcijos) reikės:

8 šviežių burokėlių su lapais
5 bulvių
2 morkų
1 sultinio kubelio
šviežių krapų, petražolių
juodųjų pipirų žirnelių
4 lauro lapų
2,5 l vandens

Paruošimas:

Nuskusti bulves ir morkas, supjaustyti kubeliais.
Nuplauti burokėlius. Nupjauti jų šaknies "barzdą" ir susmulkinti galvas ir lapus.
Užkaisti puode vandenį. Užvirus įmesti lauro lapus, pipirus, sultinio kubelį ir daržoves. Virti ~15 minučių, tada suberti susmulkintus krapus ir petražoles. Pavirti dar kelias minutes. Paragaukite - jei bulvės ir morkos minkštos (o tai priklauso nuo to, kaip smulkiai pjaustote), vadinasi jūsų sriuba - paruošta!

Skanu srėbti gryną ir užkandant duona, skanu ir pasigardinus augaline grietinėle.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą