2016 m. birželio 4 d., šeštadienis

Keptas kalafioras

Kalafioras - ypatinga daržovė: ne tik skani, bet ir skandalinga. Juk jai teko Lietuvoje sukelti nedidelę revoliuciją!

Kurį laiką internetai buvo pilni pokštų apie šią tik turtuoliams įperkamą daržovę. Juokeliai baigėsi, o kartu ir 15 minučių trukmės kalafioro šlovė. Nepaisant to, žiedinio kopūsto šlovė virtuvėje išliks amžinai! Juk tiek visko skanaus galima iš jo pasigaminti!

Vienas paprasčiausių patiekalų iš kalafioro (o ir pats "prabangiausias" - reikės visos galvos ir daugiau beveik jokių kitų produktų) - orkaitėje kepta ir apskrudinta kalafioro galva. Siūlome ją pasigaminti vasariškiems pietums: ir sotu, ir skanu, ir skrandžio lyg akmenimis neužkemša.


Reikės:

1 kalafioro galvos
alyvuogių aliejaus (tinkamo kepimui)
mėgstamų prieskonių (naudojau rūkytą papriką, česnakų granules, pipirus)
druskos

Paruošimas:

Nuo kalafioro galvos nupjauti lapus, atsargiai išpjauti kotelį - taip, kad nesubyrėtų galva. Nuplauti ir palikti nudžiūti, arba nusausinti virtuviniu rankšluostėliu.

Į kepimo indą įpilti aliejaus. Aliejumi ištepti apatinę kalafioro dalį, pabarstyti prieskoniais ir druska. Dėti kalafiorą į kepimo indą ir pakartoti procedūrą - aplieti aliejumi, apibarstyti druska, prieskoniais.

Įkaitinti orkaitę iki 190°C.
Kalafiorą inde uždengti dangčiu arba aliuminio folija. Įdėti orkaitėn ir kepti apie 30 minučių. 
Tada nuimti foliją ir leisti kepti bei apskrusti dar ~ 1 val.

Žinoma, jei kalafioro galva nedidukė, kepimo laiką atitinkamai sutrumpinkite : )

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą