2016 m. birželio 9 d., ketvirtadienis

Greitas avinžirnių ir daržovių troškinys


Reikės:

1 skardinės avinžirnių
1 morkos
1/2 baklažano
1/2 svogūno
1 diiiidelio pomidoro
kelių aitriųjų paprikų (nebūtina, jei nemėgstate aštriai)
šlakelio alyvuogių aliejaus kepimui
druskos, pipirų
šviežio baziliko, petražolių, kalendros
saldžiųjų paprikų miltelių

Paruošimas:

Nuplauti/nulupti ir susmulkinti daržoves.
Į gilią ar wok keptuvę įpilti aliejaus ir jam įkaitus, suberti svogūnus. Juos šiek tiek apkepus, suberti morkas, pamaišyti ir troškinti ant silpnos ugnies, kol morkos suminkštės. Tada suberti likusias daržoves ir padidinus ugnį bei karts nuo karto pamaišant troškinti 10 minučių.
Suberti avinžirnius (o jų skysčio neišpilti - galite sunaudoti saldėsiams!). Įberti druskos, prieskonių, kapotų žolelių, išmaišyti. Dar patroškinti 5 minutes.

Viskas!

Sočių pietų!

2 komentarai:

  1. Nepamirškite, kad alyvuogių aliejus netinka kepimui;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kas netinka? Kur netinka?
      http://www.huffingtonpost.com/entry/olive-oil-explainer_us_55b925cce4b0a13f9d1b5143

      Panaikinti