Reikės:
1 skardinės avinžirnių
1 morkos
1/2 baklažano
1/2 svogūno
1 diiiidelio pomidoro
kelių aitriųjų paprikų (nebūtina, jei nemėgstate aštriai)
šlakelio alyvuogių aliejaus kepimui
druskos, pipirų
šviežio baziliko, petražolių, kalendros
saldžiųjų paprikų miltelių
Paruošimas:
Nuplauti/nulupti ir susmulkinti daržoves.
Į gilią ar wok keptuvę įpilti aliejaus ir jam įkaitus, suberti svogūnus. Juos šiek tiek apkepus, suberti morkas, pamaišyti ir troškinti ant silpnos ugnies, kol morkos suminkštės. Tada suberti likusias daržoves ir padidinus ugnį bei karts nuo karto pamaišant troškinti 10 minučių.
Suberti avinžirnius (o jų skysčio neišpilti - galite sunaudoti saldėsiams!). Įberti druskos, prieskonių, kapotų žolelių, išmaišyti. Dar patroškinti 5 minutes.
Viskas!
Sočių pietų!
Nepamirškite, kad alyvuogių aliejus netinka kepimui;)
AtsakytiPanaikintiKas netinka? Kur netinka?
Panaikintihttp://www.huffingtonpost.com/entry/olive-oil-explainer_us_55b925cce4b0a13f9d1b5143