2016 m. gegužės 11 d., trečiadienis

Vanilinis-citrusinis tortas su tofu kremu



Reikės:

300 g miltų (+ truputis skardai pabarstyti)
300 g vegan margarino (+ gabalėlis skardai ištepti)
300 g cukraus
1/2 pakelio kepimo miltelių
1/2 pakelio vanilinio cukraus
1/3 buteliuko apelsinų ar citrinų kvapiklio kepiniams
2 šaukštų maltų apelsinų ar citrinų žievelių
1 šaukštas EggReplacer (nebūtinai)
šlakelis augalinio pieno
1 skardinės kokosų kremo (būtent kremo, ne pieno!)
300 g kieto tofu
uogų, vaisių papuošimui

Paruošimas:

Dubenyje išmušti margariną su 200 g cukraus, kol taps vienalyte mase (tą dariau naudodama trintuvę). Tada suberti miltus, kepimo miltelius, žieveles, kvapiklį, paruoštą kiaušinių pakaitalą ir darsyk gerai viską išplakti. Jei tešla atrodo kietoka, plakdami įpilkite šlakelį augalinio pieno.

Įkaitinkite orkaitę iki 190°C. Perskirkite tešlą į dvi dalis. Biskvitams naudokite dvi vienodo dydžio apvalias formas (jei tokių neturite - ne bėda, galite kepti du biskvitus atskirai, tiesiog bus ne taip ekonomiška : )
Ištrinkite margarinu kepimo formą, pabarstykite ją (ne tik dugną, bet ir kraštus) miltais. Sukrėskite tešlą ir pamėginkite paskleisti ją tolygiai (galite patepti pirštus rapsų ar kokosų aliejumi - tą padaryti bus lengviau ir tešla nelips prie pirštų), dėkite į orkaitę ir kepkite 15-20 minučių, arba kol biskvitas lengvai parusvės, o į jį įkištas pagaliukas ištrauktas bus sausas ir švarus.
Ištraukite biskvitus iš orkaitės ir palikite praaušti 5 minutes, o po to apverskite ir iškratykite iš skardos aušti toliau ant grotelių.

Pasiruoškite kremą: į trintuvę sudėkite tofu (kuo kietesnį naudosite, tuo stabilesnis bus kremas; todėl naudojau Sojalitos tofu), sukrėskite kokosų kremą, suberkite likusį cukrų ir vanilę. Ilgai ir nuobodžiai viską trinkite, kol pavyks išgauti daugiau mažiau vienalytę masę, kurioje nesijaus tofu grūdeliai. Įdėkite ją į šaldytuvą ir palaikykite bent kelias valandas.

Ataušusius biskvitus pertepkite kremu (~1 cm sluoksnis tarp biskvitų), o tada likusiu kremu aptepkite visą tortą. Viršų papuoškite mėgstamais vaisiais ir uogomis. Palikite pastovėti šaldytuve porai valandų ar per naktį (jei laikysite per naktį, papuošimą iš vaisių ir uogų uždėkite prieš pateikiant tortą ant stalo).

Šis tortas tikrai visus sužavės ne tik savo išvaizda, bet ir puikiu skoniu!

Skanaus!

1 komentaras:

  1. Prašau parašykit kokį konkrečiai kokosų kremą ir tofu naudojot, firmas ir kur gauti? :)

    AtsakytiPanaikinti