2016 m. gegužės 28 d., šeštadienis

Pitarija "Fire place": šeimyniška vakarienė Šeimyniškių g.

Vilniuje apsilankyti tenka gan retai, o besilankant pietų ir/ar vakarienės vietų dažniausiai dairausi centre ar senamiestyje. Tačiau šį kartą nutiko taip, jog: 1) reikėjo pavalgyti netoli Žirmūnų/Antakalnio; 2) gavau rekomendaciją aplankyti pitariją. Taigi, gan sudėtingai (nes joks viešasis transportas tiesiai nuo stoties iki Šeimyniškių g. nevažiuoja) ir per kamščius nudardėjau iki pitarijos "Fire place" (Šeimyniškių g. 17).

Čia keps ir mūsų pitos...
Viduje buvo tuščia, kažką prie stalo žaidė ir čiauškėjo maža mergaitė. Palikusi krepšius, užmečiau akį į meniu. Meniu nedidelis (valio, taip ir reikia!), jame - keturių rūšių pitos, iš kurių viena vegetariška ir viena veganiška, taip pat veg užkandžiai - humuso, daržovių rinkiniai ir japchae (kas yra stikliniai aštrūs makaronai su daržovėmis). Kadangi pilvas groja orkestrus, o draugai dar nepasirodė, užsakau daržovių rinkinį ir japchae pasidalinimui ir padegustavimui. Vandens iš čiaupo įpila nemokamai (valio! visos maitinimo įstaigos turėtų tą daryti!) ir dar į taurę įmeta apelsino skiltelę. 

Japchae
Draugai ir maistas atkeliauja beveik tokiu pačiu metu. Japchae (5 €) man palieka labai gerą įspūdį, draugams truputį per aštru. Daržovių rinkinys (2 €) labiau daržovės (vienaskaita) rinkinys - lėkštėje aštrios morkos, greta (kaip ir prie makaronų) aštrus salieras ir agurkas. Tokias morkas mėgstu, bet tikėjausi ko įdomesnio prisimindama kuo mus vaišino turgaus prekeivė Kryme...

Daržovių rinkinys
Užkanda
Sudoroję užkandžius (dalintis jais visgi nėra labai patogu), laukėme atkeliaujančių pitų (4,5 € - įdomu, kodėl veg pitos brangesnės už pitas su mėsa ir žuvimi?..). Ir sulaukėme - vaizdas buvo puikus, pitos minkštos, šiltos, viduje sutalpinusios švelnų humusą ir cukinijas. Po aštrių užkandžių pitos buvo švelnios ir nemėgstantiems aštraus maisto nuramino gomurį. Man, aštrių pojūčių ir prieskoningo maisto gerbėjai norėjosi kažko įdomesnio, pitos viduje būtų labai smagiai įsitaisęs kažkas rūgštesnis (pasvajokime - kimchi? marinuoti pipirai? šlakelis citrinos sulčių?), bet tos galutinės skonio natos truputį trūko. Nepaisant to, pavalgėme tikrai skaniai.

Pita su humusu ir cukinijomis
Tiesa, reikia įvardinti dar vieną pitarijos pitų (bent jau mūsų ragautos veganiškosios) bruožą - nėra jos tvarkingas maistas: turinys gana šlapias, todėl visai neelegantiškai gali varvėti per smakrą ar barzdą, dėl ko barzdotasis KVV komandos narys labai patenkintas nebuvo. Todėl jei norite pavalgyti elegantiškai, švariai ir tvarkingai, apsistokite ties makaronais : )

Tiems, kam norisi ir desertų - pitarija siūlo veganiškų keksiukų. Todėl ir iš kuklaus meniu galėsite susikomplektuoti pilnus pietus ar vakarienę. 

Jei vis dar gyvenčiau netoli Borgų kubo (prokuratūros), manau, į pitariją karts nuo karto papietauti ar pavakarieniauti užsukčiau. Juk ne tiek jau daug vietų ruošia maistą tikrų tikriausioje krosnyje!

Veganų verdiktas:
Maistas - 8/10
Vegan friendly - 10/10
Aptarnavimas - 10/10
Aplinka - 9/10

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą