2016 m. balandžio 23 d., šeštadienis

Vegan šaltiena

Kažkada, senų senovėje... gerai, ne senų senovėje, bet labai seniai vienos savaitgalinės išvykos metu vaišinomės veganiška... šaltiena. Ji buvo tokia puiki, kad vieną iš dviejų indelių nugvelbė ir sudorojo šunys : )

O daugiau šaltienos ir nebemačiau.

Pripažinsiu - dar iki veg-laikotarpio šis patiekalas visiškai nežavėjo (ypač tas riebalų sluoksnis, susidarantis ant šaltienos viršaus, fe). Bet kuomet rankose atsidūrė agaro pakuotė, nutariau, jog reikia šaltienos!

Reikės:

200 ml vandens
1 sultinio kubelio
2 maišelių "Agartine" agaro (20 g) - bet galite naudoti atitinkamą kiekį ir kitokio
2-3 virtų morkų
150 g konservuotų žirnelių
Padažui - majonezo ir krienų

Paruošimas:

Supjaustyti kubeliais virtas morkas.
Užvirti vandenį ir jame ištirpinti sultinio kubelį. Suberti morkas ir žirnelius, išmaišyti. Maišant suberti agarą, ir maišyti, maišyti, maišyti. Tada pavirti (kad truputį burbuliuotų kunkuliuotų) dar porą trejetą minučių ir supilti į formą.
Palaukti, kol masė kiek praauš ir tada statyti viską į šaldytuvą ir laikyti, kol sustings - geriausia per naktį.
Viskas! Paprasčiau nebūna, ar ne?

Skaniausia vegešaltieną dažyti į majonezą ar, jei norite aštresnių pojūčių - į krienus.

2 komentarai:

  1. Ką galima dėti vietoj morkų? Ačiū už receptą!!!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Matyt galima dėti bet kokių mėgstamų (virtų) daržovių, o gal net ir pakepintos prieskoniuotos sojos lakštinių!

      Panaikinti