2016 m. kovo 20 d., sekmadienis

"Shawarma": jei Kaune užsinori humuso...

Kuomet šnipinėdama savo draugus bei priešus facebook'e pamačiau, jog vienas (ne)žinomas maisto gerbėjas ir restoranų bei valgyklų ekspertas spustelėjo "like" ties man negirdėto restorano Kaune puslapiu, buvau suintriguota.

Restoranas vadinosi "Shawarma", o kur šavarma, ten turėtų būti ir kitų dalykėlių, tinkamesnių veganams. Peržiūrėjusi jų puslapį supratau, jog neklydau - veganams jie siūlo humusą ir falafelius. Todėl atsiradus progai, nukeliavau pasiaiškinti į senamiestį (Muitinės g. 1), kaip ten kas, o dar kartu sau į draugiją prigriebiau kitą didžiulę humuso bei falafelių gerbėją: vadinasi, laukia dviguba ekspertizė!

Meniu nedidelis, viso labo - vienas lapas. Bet taip ir turi būti, nes dideli meniu visada atrodo įtartinai. Kadangi atėjome humuso ir falafelių, jų ir užsisakėme. Humuso lėkštę su pita (3,8€) dalinsimės, todėl užsakome dar vieną papildomą pitą (1€). Po užkandžio rimtesniam patiekalui užsisakau falafelius lėkštėje (4,8€) su pita (kitas variantas - bulvytės, hm, hm...), o neveganė draugė užsisakė nesakysiu ką : )


Humuso buvo daug, tikrai daug, greta jo - šviežios ir šiltos pitos, nušluostančios nosį vilniečių Zatar "sveikuoliškoms" pilno grūdo (bei šaltom ir kiek guminėm) pitom. Taip pat humusas buvo "paskandintas" alyvuogių aliejuje, ko šiaip nelabai mėgstu, o bet tačiau - aliejus tikrai kokybiškas, todėl nereikia iš jo gelbėti humuso, ir smagu tą pačią pitą valgyti mirktelint aliejun. Turbūt nepatikėsite, bet duosiu humusui visus 10 balų iš dešimties.

Iškabliavę humusą, laukiam karštų patiekalų. Belaukiant į akis (bei ausis) krenta keletas svarbių dalykų apie aptarnavimą, kuris matyt bus didžiausias šios vietos trūkumas. Tuščių indų gan ilgai nieks nenuneša, taip pat nuo gretimo stalo "nukrapšto" ten prisėdusius ir jau užsakymą padariusius vyrukus, mat pamiršo apie rezervaciją. Bet visgi labiausiai nepatikęs dalykas - jog iš atviros virtuvės, kurioje sukiojasi visi restorano darbuotojai girdisi visai prie mūsų jaukių pietų nederantys "bl*t" (ne, čia ne sumuštinio pavadinimas...). Keiksmažodžiai nėra kažkas blogo ar baisaus, ir jei garsiai keiktųsi (nors ir ne šalia klientų) šv. Gertrūdos g. "načnyko" darbuotoja, būtų viena. Tačiau senamiesčio restoranėlyje su ne pačiomis "kūdžiausiomis" kainomis tokie aidai visiškai netinka.
A, ir nustokite skriausti aukštus žmones jų galvų lygyje kabančiomis lempomis! Esu įsitikinusi, kad tikrai ne vienas ir ne du jų stuktelėjo kakta į "liustrą" kildama(s) nuo stalo!


Sulaukiu falafelių ir bijau, jog padariau klaidą prieš tai sukirtusi pusę lėkštės humuso. Porcija didelė, be 6 falafelių lėkštėje daržovių lazdelės, salotos, pita ir humusas. Daug! Vis dėlto, salotos buvo daugiau nei nykios, jų padažas taip ir liko nesuvoktas - geriau jau būtų vietoj jų kokių marinuotų daržovių asorti. Kita bėda bėdelė - matydama humusą, daržovių lazdeles bei pitos duoneles - žinojau ką daryti. Bet nežinojau ką daryti su falafeliais. Kodėl? Nes pitą ir daržovių lazdeles galėjau mirkyt į humusą, bet o kur mirkyti falafelius? Irgi į humusą? Gal. Bet ką tada veikti su pita?.. Dubenėlis tahini padažo būtų mano didžiąją dilemą tikrai išsprendęs.


Ir ne, mano priekaištai dėl lėkštės turinio nėra skirti "sudirbti" naujai aplankytai vietai. Nes falafeliai buvo geri. Tikrai geri. Minkšti, "šlapi", šviežūs. O jų "viduriai" gražiai žalios spalvos. Su didžiausiu malonumu (bet kiek dėl padažo trūkumo džiūstančia burna) juos visus sukramsnojau.

Galbūt pavasarėjant ir vasarėjant falafelių lėkštės garnyras pasikeis - labai tikiuosi - tada grįžčiau į "Shawarmą" ir falafelių. Kol kas veikiausiai juos ragaučiau tik pitoje, nes buvo gaila palikti lėkštėje tas liūdnas nesuvalgytas salotas... Bet humusas - vertas nuodėmės (ir ne pačios mažiausios), todėl kitą kartą būdama netoliese žinosiu kur keliauti skaniai užkąsti (o gal net ir pavalgyti - humuso tikrai daaaug).


Veganų verdiktas:
Maistas - 8/10
Vegan friendly - 8/10
Aptarnavimas - 6/10
Aplinka - 7/10

3 komentarai:

  1. Keistuoliška ten vieta vis tik...juoduke padavėja super simpatiška ir rūpestinga, matyt jums ne ji papuolė. O prie mūsų užsakytų falafelių atkeliavo ir kažkoks baltas padažas mirkymui:

    http://maistodiletante.blogspot.lt/2016/01/shawarma-restoranas-tai-vis-tik.html

    AtsakytiPanaikinti
  2. skanūs falafeliai Vilniuje, "Dėvėtuose", duoda padažų, tik pitos neduoda..

    AtsakytiPanaikinti
  3. Juoduke superine , visad maloniai aptarnaus , ko nepasakyciau apie vaikinus:) begalo simpatiska ir grazi :) Jums tikrai ne ji papuole :) siaip miela ten viecike, man patiko :)

    AtsakytiPanaikinti