2016 m. kovo 15 d., antradienis

"Efavit" saulėgrąžų miltai ir raw keksiukų receptas

"Efavit" saulėgrąžų miltai iš e-parduotuvės www.mitybossprendimai.lt į mano virtuvę atkeliavo senų senovėje, tačiau su jais "prasidėti" tai nebuvo nuotaikos, tai nebuvo laiko... Kol galiausiai atėjo diena, kuomet privargusios smegenys prašyte prašėsi kažko saldaus.

Sako, kad saulėgrąžų miltai gali būti naudojami taip pat kaip migdolų miltai. O šie gali būti naudojami žaliavalgiškiems desertams. Vadinasi, atėjo diena "prasidėti" su miltais ir susikonstruoti taip trokštamą saldėsį.


Saulėgrąžų miltai pasirodė ne tokie riebūs ir lipnūs kaip anksčiau ragauti kokosų miltai. Bet ir mano planas kaip ir kur juos panaudoti visiškai kitoks. Kyšteliu pirštą ir ragauju miltus - neturi jie jokio stipraus, specifinio skonio. O ši savybė man neretai patinka, kadangi leidžia skonį suteikti pačiai - tokį, kokio aš tik pageidauju!

Kadangi raw tortus esu gaminusi ne kartą ir ne du, nusprendžiu šį kartą gaminti raw... keksiukus!


6 keksiukams reikės:

100 g saulėgrąžų (ar migdolų) miltų
6-8 didelių, šviežių datulių
150 g anakardžių riešutų
saujos šaldytų vyšnių (be kauliukų)
1/2 šaukštelio vanilinio cukraus
1 šaukšto agavų sirupo (ar kito saldiklio)

Paruošimas:

Užmerkti anakardžių riešutus ir palaikyti per naktį.
Iš datulių išlukštenti kauliukus. Suberti datules į trintuvę ir sutrinti iki košės. Suberti saulėgrąžų miltus, gerai išmaišyti ir išminkyti "tešlą".
Su trintuve sutrinti mirkytus ir nusunktus anakardžius, vyšnias, vanilę ir sirupą. Trinti ilgai, iki kol viskas taps vienalyte kremine mase.
Į silikoninės (nors gal pavyktų ir su kitokia?) keksiukų formelės dugną įkrėsti datulių ir miltų "tešlą". Suspausti ir sulyginti ją pirštu (ar šaukšteliu, jei nemėgstate terliotis rankų). Tada ant jos krėsti anakardžių ir vyšnių kremą; taip pat kiek paspaudžiant ir palyginant, kad neliktų oro tarpų keksiuke. Gausite 6 keksiukus.
Dėkite keksiukus į šaldytuvą ir palaikykite bent tris valandas (o jei labai nekantraujate - trumpam kyštelkite juos į šaldiklį). Tada atsargiai "išspauskite" keksiukus iš formelių. Galite papuošti uogomis ar pabarstukais.

1 komentaras: