2016 m. kovo 30 d., trečiadienis

Charčo



Reikės:

1/2 maišelio sojos lakštinių
1 svogūno
1 morkos
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 skardinės kapotų pomidorų
1/3 puodelio ryžių
1 l vandens
1 aitriosios paprikos
chmeli suneli prieskonių
šakelės šviežių petražolių
druskos

Paruošimas:

Soją su prieskoniais, druska ir trupučiu aliejaus užpilti verdančiu vandeniu. Uždengti ir palaikyti, kol išbrinks.
Susmulkinti svogūną, stambia tarka sutarkuoti morkas. Tada apkepti juos keptuvėje ~3 minutes, o po to sudėti ~10 minučių pakepti drauge ir soją. Jei mėgstate stipresnį skonį, galite įberti dar prieskonių.
Per tą laiką užkaiskite 1 l vandens su ryžiais. Šiems išvirus, suberti į puodą keptuvės turinį, supilti konservuotus pomidorus bei smulkiai supjaustytą čili pipirą. Gerai išmaišykite. Jei reikia, įberkite dar druskos.
Pateikite su kapotu česnaku bei petražolėmis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą