2016 m. sausio 23 d., šeštadienis

Turtinga meksikietiška sriuba

Kažką panašaus į šią sriubą teko ragauti viename Kauno restorane. Buvo įdomu pamatyti sriuboje plaukiojančias alyvuoges, tačiau bendras derinys - nuostabus. Tokia sriuba tinka "visiems gyvenimo atvejams" - ir sušilti šaltą lietuvišką žiemą, ir sočiai, bet ne per sunkiai pavalgyti tvankią vasarą. Dalinamės iš atminties "rekonstruotu" ir kiek modifikuotu receptu.


Reikės:

1 skardinės konservuotų raudonųjų pupelių
1/2 puodelio pomidorų tyrės
2 šaukštų konservuotų saldžiųjų kukurūzų
1/2 puodelio alyvuogių be kauliukų
2 didelių pomidorų
1 vidutinės morkos
1 puodelio mirkytų juodųjų lęšių
1 raudonosios paprikos
1 didelio svogūno
1 čili pipiro
žiupsnio druskos
pluoštelio šviežių petražolių ir kalendros
2 l karšto vandens
alyvuogių aliejaus (tinkančio kepimui, taigi, ne extra virgin) 
gabalėlio vegan sūrio

Paruošimas:

Nuplauti / nulupti ir susmulkinti visas daržoves.
Į puodą supilti lęšius ir virti ~10 minučių. Kadangi jie vandenį nudažo juodai, tad jį reikia porą kartų pakeisti, kad "nesugadintų" sriubos spalvos (nebent ruoštumėte juodos spalvos sriubą Helouvynui ar kokiam teminiui vakarėliui :) 
Kol lęšiai verda, keptuvėje ant vidutinės ugnies ~7 minutes pakepinti svogūnus, morką, papriką. Tada suberti pomidorus, čili, kapotas žoleles ir pakepinti dar ~5 minutes.
Virtus lęšius nusunkti ir perplauti vandeniu. Nusunkti ir nuplauti konservuotas pupeles.
Į puodą supilti 2 l karšto vandens (arba turėti juos užvirtus per tą laiką, kai ruošiami lęšiai ir daržovės), pomidorų tyrę. Įberti druskos ir sukrėsti troškintas daržoves. 
Kol sriuba užvirs, supjaustykite alyvuoges (į o raidės riekeles) ir jai užvirus, suberkite pjaustytas alyvuoges bei kukurūzus. Išmaišykite, išjunkite viryklę ir uždenkite sriubą.
Teikdami sriubą ant stalo, ant viršaus užberkite šviežių kapotų žolelių, tarkuoto vegan sūrio.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą