2016 m. sausio 5 d., antradienis

Bulvių sūris

Pirmą kartą apie tokį išmįslą (beje, pagal sudėtį - netgi labai lietuvišką) sužinojau vasarą keliaudama po Alpes. Austrijoje, Zalcburge gyvenome pas vieną šeimyną, pietus, pusryčius ir vakarienes valgėme kartu, tad turėjome progos "pasirodyti" gaminant savus tradicinius patiekalus. Kiek žinau, šaltibarščius (vegan) jie valgo ir dabar. 

Savo ruožtu, pamėginau veganizuoti jų gamintą tradicinį regiono patiekalą - bulvių sūrį (vokiškai jis vadinasi Kartoffelkäse). Internetas pasakoja, jog bulvių sūris buvo populiarus piemenų ar žemdirbių patiekalas - sotus, kaloringas, ilgai nesugesdavo, todėl buvo galima neštis su savimi į laukus. Originaliame recepte rasime grietinę, tačiau veganiškam galima naudoti augalinę grietinėlę arba, dar geriau, augalinį jogurtą.

Tokį sūrį galima tiesiog kabliuoti šaukštais arba tepti ant duonos.


Reikės:

4 didelių bulvių
1 puodelio sojos jogurto
žiupsnio druskos
1 didelio svogūno (geriau raudonojo)
svogūnų laiškų (nebūtinai)

Paruošimas:

Nuskusti ir išvirti bulves. Labai smulkiai supjaustyti svogūną, susmulkinti laiškus.
Išvirusias bulves sutrinti į košę ir palaukti, kol praauš. Tada suberti svogūną, laiškus, supilti sojos jogurtą, įberti druskos ir gerai išmaišyti.

Viskas!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą