2016 m. sausio 14 d., ketvirtadienis

Bulviniai švilpikai su grybų padažu


Reikės:

1 kg bulvių
200 g miltų
6 didelių pievagrybių
1 nedidelio svogūno
50 ml augalinės grietinėlės
druskos
pipirų
aliejaus
1 šaukštelio kepimo miltelių

Paruošimas:

Nuskusti ir išvirti bulves. Tada jas sugrūsti į košę ir palaukti kol kiek praauš.

Bulvėms vėstant, galite paruošti švilpikų padažą. Susmulkinkite svogūną ir grybus. Keptuvėn įpilkite aliejaus, pakepinkite svogūną ir šiam kiek apkepus, suberkite pievagrybius. Kepinkite ant lėtos ugnies 5 minutes. Tada įberkite druskos, pipirų, supilkite augalinę grietinėlę, išmaišykite ir patroškinkite dar 5 minutes.

Į bulvių košę suberti miltus (beje, jei norite pasigaminti mažiau/daugiau švilpikų, tai didinkite ar mažinkite bulvių ir miltų kiekį - svarbu išlaikyti proporciją 5:1), įberti kiek druskos, pipirų, kepimo miltelių. Išminkyti tešlą. Miltais pabarstyti paviršių ir ant jo iškočioti keletą tešlos "dešrų". Tada jas kiek spustelti, kad jų storis būtų ~0,5 cm. Supjaustyti kvadratėliais ar rombais ir kepti ~5 minutes ant aliejaus keptuvėje arba orkaitėje ant aliejumi pateptos skardos 180°C temperatūroje ~10 minučių.

Iškeptus švilpikus pateikti su grybų padažu. Tačiau jie puikiai dera ir su vegan margarinu ar augaline grietinėle/jogurtu.
Jei negalite vartoti gliuteno, pakeiskite kviečių miltus kitais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą