2015 m. gruodžio 14 d., pirmadienis

Turtingas plovas

Nors mėgstu kasdien valgyti skirtingą maistą, tačiau yra ir kita grupė žmonių, kurie nėra didžiuliai sukiojimosi virtuvėje mėgėjai, nėra išrankūs maistui ir gali tą patį patiekalą valgyti kelias dienas iš eilės. Taip pat yra ir tokių, kurie nemato reikalo gaišti laiką gaminant ar valgant. Arba tų, kuriuos šiuo metu yra užklupusi egzaminų sesija ir tikrai galvoje sukasi ne(be) maistas ar gaminimas : )

Užleidus virtuvę vienos šių grupių atstovui, visada žinau, ko galiu tikėtis - o gi milžiniško puodo, pilno sotaus ir "turtingo" plovo. Priklausomai nuo žmonių skaičiaus ir jų įprastų porcijų dydžio, šį plovą sėkmingai galima kabliuoti iki 3 dienų.


Reikės:

1 maišelio sojos kubelio
800 g plikytų ryžių
1 didelio svogūno
1 didelės paprikos
2 vidutinių morkų
saujos saulėgrąžų
150 g džiovintų slyvų
jei mėgstate - ir razinų
0,75 l pomidorų tyrės
druskos
aliejaus
pipirų
kaukazietiškų, chmeli suneli ir/ar plovo prieskonių

Paruošimas:

Užpilti sojos kubelius verdančiu vandeniu, įberti prieskonių, išmaišyti ir palikti brinkti. 
Užkaisti virti ryžius. Susmulkinti daržoves, morkas - sutarkuoti.
Į keptuvę įpilti aliejaus (nepagailint), šiam įkaitus - suberti ir pakepinti svogūnus. Šiems minutę dvi pakepus, suberti morkas, maišant patroškinti, kol morkos ims minkštėti. Tada suberti soją, paprikas, prieskonius ir druskos, ir toliau maišant kepinti apie 10 minučių. Prieš baigiant kepti daržoves ir soją, į keptuvę suberti saulėgrąžas ir džiovintas slyvas (šias galima kiek pasmulkinti).
Ryžiai per tą laiką, kol buvo ruošiamos daržovės ir soja, jau turėtų būti išvirę. Tad į išvirusius ryžius sukrėsti keptas daržoves su soja, supilti pomidorų tyrę ir gerai išmaišyti - čia jau reiks pasistengti, nes didžiulį kiekį maisto puode išmaišyti sunku ir fiziškai, ir šiaip - lieka "nepaliestų" ryžių "kampučių". Galite maišydami įdėti daugiau prieskonių (visada puikiai tinka ir šviežios petražolės bei kalendra).
Plovą skanu valgyti su marinuotais ar raugintais agurkėliais. Ar bet kokiomis kitomis mėgstamomis daržovėmis. O pasigamintą kiekį "dorosite" kelias dienas (ar pavaišinsite armiją svečių).

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą