2015 m. gruodžio 2 d., trečiadienis

Tagliatelle arrabbiatta - "pikti" makaronai

Kuomet gyvenimas verda kaip padūkęs, "suvalgydamas" visą laisvą laiką (įskaitant ir tą, kuris įprastai būtų sunaudojamas maisto kūrybai ir gamybai), tenka griebtis (ne)išradingų sprendimų ir atsisukti į fastfood'ą. 

Žinoma, greitai paruošiamas maistas gali būti labai skanus ir sveikas! Tarkim, itališka virtuvė, kurioje sau tinkančių produktų ir patiekalų nesunkiai ras ir veganai. Štai, prekybos centre "Prisma" galima įsigyti Pesto arrabbiata padažo, kurio sudėtis yra tinkama veganams. Tik neapsirikite dėl pavadinimo - padažas neturi nieko bendro su arabais; arrabbiata italų kalboje reiškia piktas. O padažas matyt piktas dėl to, jog aštrokas.


Čiupę stiklainėlį minėtojo padažo, sutarkavę gabalėlį veganiško sūrio ir išsivirę mėgstamų (ar namuose turimų) makaronų, galite pasiruošti greitus, skanius ir sočius pietus. Anksčiau nebuvau didžiulė pastos gerbėja. Pasirodo, nebuvau atradusi, jog makaronai gali būti skanūs. O skanūs jie gali būti tada, jei yra kokybiškai pagaminti ir gerai paruošti. Jei netikite, nepagailėkite pusantro ar kelių Eurų ir įsitikinkite, jog nieks jums nemeluoja : )

Norėdami pasigaminti "piktus" makaronus su arrabbiata padažu ir sūriu, turėsite naudoti vos kelis produktus.


2 porcijoms reikės:

1/2 stiklainėlio Pesto arrabbiata
1/2 maišelio (~200 g) mėgstamų makaronų
gabalėlio vegan sūrio ar šaukšto mielių dribsnių
vandens
druskos
šlakelio alyvuogių aliejaus

Paruošimas:

Pagal instrukcijas, sūdytame vandenyje išvirkite makaronus. Juos nukošę, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir truputį papurtykite, kad aliejus pasiskirstytų.
Kraukite makaronus į lėkštę, apibarstykite tarkuotu vegan sūriu ar mielių dribsniais, ant viršaus užkraukite šaukštą pesto.
O tada prieš valgant smagiai savo kūrinį išmaišykite, kad makaronai paskęstų tarp veganiško sūrio ir aštroko padažo.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą