2015 m. gruodžio 21 d., pirmadienis

Pietryčių Azija žengia į Kauną: Phun Kee Duck

Nors pro Lietuvą sėkmingai praskriejo picerijų, kebabinių, sušinių ir burgerinių banga, bet "gatvės maisto" ar gero rytietiško (tiek artimųjų, tiek tolimųjų rytų) greitojo maisto rasti vis dar sunku. Vilniečius moksleivius ne vienerius metus kišenpinigius leisti kviečia Wok to Walk, o Kaune - liūdnoka. Kažkada atsidaręs (o dabar berods jau ir užsidaręs) Sushi&Wok, deja, wok patiekalų nesiūlė. Tačiau šį rudenį Savanorių pr. 129 duris atvėrė nauja užkandinė smagiu pavadinimu - Phun Kee Duck. Išgirdus kelis gerus atsiliepimus iš draugų, nutariau ten apsilankyti ir aš.

(nuotrauka iš užkandinės FB)
Užkandinės meniu nedidelis, bet matyti didžiulius meniu ir tikėtis kažko gero būtų tikrai neverta. Todėl iš makaronų patiekalų išsirenku vienintelį - makaronus su daržovėm ir tofu ir pasitikslinu, ar jis tinkamas veganams. Sudėtyje kiaušinių nėra, valio! Manęs pasiteirauja apie aštrumą, prašau pagaminti aštriai.

Nors užkandinė labiau skirta take-away, bet kadangi iki namų toli, valgysiu vietoje. Pro virtuvės durų plyšį galiu stebėti gaminimo procesą ir kylančius ugnies kamuolius. Pastarieji turbūt vienintelis užkandinės trūkumas - nuo jų patalpose labai karšta, oro kondicionieriaus nėra. O greta take-away maisto gali tekti išsinešti ant drabužių bei plaukuose to maisto kvapą. Kita vertus, tikiuosi, jog vasarą lauke bus pastatytos kėdės ir stalai - tuomet bus viskas pats tas.


Maistą atneša gan greitai, tame pačiame indelyje (tvirtame plastikiniame), į kurį pakuoja ir maistą išsinešimui. Valgyti galima lazdelėmis arba žaviais mediniais vienkartiniais įrankiais - kadangi nesu plastiko gerbėja, tai paperka. 

Imu tyrinėti lėkštės turinį ir džiaugiuosi: makaronų ir daržovių maždaug 50:50, viskas "sutepta" naminiu aštriu padažu, o ant viršaus - keli gabalėliai minkšto šilkinio tofu bei kuokštas daigų. Žinoma, man labiau patiktų kietesnis tofu besislepiantis tarp makaronų ir daržovių, tačiau kiek žinau, tokiems patiekalams tinkamo tofu Lietuvoje gauti sunku. Todėl pasirinkimas dėti kokybišką šviežią šilkinį tofu ant viršaus, o ne troškinti prasto skonio kietesnius lietuviškus ar estiškus tofu yra sveikintinas.

Dar vienas nutikęs stebuklas - pagaliau kažkas išdrįso mesti pirštinę mūsiškam kuklumui ir nebijoti daryti patiekalų aštrių, tikrai aštrių. Esu didelė aštrumo gerbėja, todėl užkaisti ir truputį apsiverkti nuo padažo man patinka. Tiesa, gal šį kartą jo buvo ir kiek per daug (negalvojau, kad kada galėsiu taip pakomentuoti Lietuvoje valgytą maistą!), todėl jei aštraus maisto nemėgstate, įspėkite. O jei mėgstate ir įpratę prie to, ką dažniausiai mūsuose nepelnytai išvadina "aštriu maistu", pasiruoškite maloniam siurprizui. Dar didesnis siurprizas, jog s(r)irachos padažas - namų gamybos, ir "pasivaikščioję" po užkandinės feisbuką galite pamatyti, kaip tas padažas gaminamas. 10 balų. O gal net ir daugiau.

Galbūt dėl to, jog aštrus maistas užkaitino veidą, o visą kitą kaitino ir tvankokas užkandinės oras, o galbūt dėl to, jog muzikalios anties porcijos skirtos sočiai pavalgyti, o ne paerzinti dantį, įveikti makaronų nesugebėjau ir paprašiau juos supakuoti išsinešimui. Lėkštė gavo dangtelį ir parkeliavo drauge namo sudalyvauti dar vienoje fotosesijoje. Dėmėsio, čia tik likutinė pusė porcijos!


Už tailandietišką ryžių makaronų stir fry su tofu sumokėjau 5,5 € - panašiai tiek kainuoja "greitmaistis" Vakarų Europoje. Žinoma, kaltinti Phun Kee Duck už tokią makaronų kainą tikrai nereikia (Naminis padažas, naminis padažas! Šviežios, nešaldytos daržovės! Geras tofu!), veikiau reikia "pabambėti ant" valdžios ir valstybės, jog su kukliais lietuviškais atlyginimais nepavyktų skaniu veg maistu pasilepinti dažniau.
Veganų verdiktas:
Maistas - 9/10
Vegan friendly - 8/10
Aptarnavimas - 10/10
Aplinka - 7/10

5 komentarai:

  1. yey! reiks išbandyt ir mums

    AtsakytiPanaikinti
  2. Buvau prilekes, taciau kazkaip nepakilo veganiska koja perzengti slenkscio uzeigos, kurios pavadinime yra "duck"...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Dėl tailandietiško troškinio tikrai buvo verta apsilankyti ir neveganiškoje užkandinėje, 8 kartus iš 10 maistas buvo super. Deja, nuo balandžio 15d. pasikeitė meniu ir vegetariškas troškinys pavirto "vegetarišku" troškiniu su krevetėmis. Žodžiu, nėra dabar dėl ko kojos ten kelti, nerekomenduoju!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Po veganų ir vegetarų "antpuolio" gavom atsakymą, kad meniu "įsivėlė klaida" ir krevečių patiekale nėra. Kita vertus, daržovės su tofu salotos lape skamba ne taip šauniai kaip aštrūs noodlai su daržovėm ir tofu : (

      Panaikinti