2015 m. gruodžio 29 d., antradienis

Lęšių ir moliūgų čili su rūkytu tofu


Reikės:

0,5 l trinto moliūgo
1 skardinės trintų pomidorų
1 skardinės raudonųjų pupelių
1 puodelio lęšių
2 vidutinių morkų
1 čili pipiro
200 g rūkyto tofu
1 didžiulio svogūno
žiupsnio druskos
šviežių petražolių ir kalendros
1 a.š. paprikos miltelių
1 a.š. rūkytos paprikos miltelių
gabalėlio vegan sūrio (nebūtina)
šlakelio alyvuogių aliejaus

Paruošimas:

* Užmerkti lęšius - geriausiai palikti mirkti per naktį ar bent jau kokias 5 valandas. 
* Nulupti ir susmulkinti svogūną, morką.
* Suberti išbrinkusius nusunktus lęšius į puodą, įpilti vandens, kad apsemtų ir užkaisti virti.
* Keptuvėje įkaitinti aliejų ir apkepinti svogūną su morka.
* Susmulkinti čili pipirą. Jei paliksite čili sėklas, troškinys bus aštresnis.
* Lęšiams pradėjus virti, į puodą supilkite trintus pomidorus, moliūgų tyrę, susmulkintą čili, įberkite druskos, paprikos miltelių.
* Susmulkinkite prieskonines žoleles. Supjaustykite stambiais kubeliais tofu.
* Pavirus troškinį ~10 minučių, suberkite į jį tofu, prieskonines žoleles ir konservuotas pupeles (jas prieš tai perplaukite vandeniu).
* Troškinkite čili dar apie 15 minučių ant vidutinės ugnies.
* Pateikite su juoda duona, tortilijos traškučiais. Ant viršaus galite užtarkuoti veganiško sūrio.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą