Reikės:
400 g miltų
100 g vegan margarino
200 g cukraus
1 banano
1 imbiero šaknies (kuo daugiau naudosite, tuo "imbieriškesni" bus sausainiai)
1 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelio cinamono
Paruošimas:
Sutarkuokite smulkia tarka ar sutrinkite trintuve imbiero šaknį, sutrinkite į tyrę bananą. Išsukite margariną (jis turi būti minkštas - kambario temperatūros) su cukrumi, bananu, imbieru, cinamonu ir kepimo milteliais. Suberkite miltus ir išminkykite tešlą.
Tešlą palaikykite kurį laiką šaldytuve suvyniotą į celofaną (geriausia - pernakt). Tada iškočiokite tešlą ir supjaustykite kvadratėliais (arba pasidavę Kalėdinei nuotaikai - pridarykite sausanių su šventinėmis formelėmis).
Įkaitinti orkaitę iki 170°C. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir sudėliokite ant jos sausainukus. Kepti juos reiks neilgai - kai sausainėliai įgaus rusvą spalvą, orkaitę išjunkite ir sausainukus ištraukite (antraip jie perdžius).
Skanaus!
Tešlą palaikykite kurį laiką šaldytuve suvyniotą į celofaną (geriausia - pernakt). Tada iškočiokite tešlą ir supjaustykite kvadratėliais (arba pasidavę Kalėdinei nuotaikai - pridarykite sausanių su šventinėmis formelėmis).
Įkaitinti orkaitę iki 170°C. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir sudėliokite ant jos sausainukus. Kepti juos reiks neilgai - kai sausainėliai įgaus rusvą spalvą, orkaitę išjunkite ir sausainukus ištraukite (antraip jie perdžius).
Skanaus!
Kuris margarinas vegan? :)
AtsakytiPanaikintiAr galima vegan margariną pakeisti kokosų aliejumi?
AtsakytiPanaikintiTurėtų tikti.
AtsakytiPanaikinti