2015 m. lapkričio 19 d., ketvirtadienis

Trinta špinatų sriuba

Nors Helouvynas jau praėjo, bet vis dar galite pasigaminti paprastą ir skanią špinatų sriubą, kuri pagal savo žalią spalvą panašėja į Žaliąją Pelkių Pabaisą ar bent jau kokį Šreką.



Reikės:

1 maišelio (~300 g) špinatų
3-4 bulvių
daržovių sultinio kubelio
1 šaukštelio alyvuogių aliejaus
žiupsnio druskos
2 lauro lapelių
kelių pipirų žirnelių

Paruošimas:

nulupti ir susmulkinti bulves. Bulves suberti į puodą, užpilti 1,5 litro vandens ir užvirti. Užvirus įmesti sultinio kubelį, lauro lapelį, pipirus, išmaišyti ir pavirti 10 minučių. Tada suberti špinatų lapelius, įpilti aliejaus, pamaišyti ir pavirti porą minučių. Tada sriubą sutrinti trintuve.

Jei norite, galite pagardinti sojos ar kita augaline grietinėle, šviežiomis kapotomis žolelėmis.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą