2015 m. lapkričio 7 d., šeštadienis

Trinta burokėlių sriuba


Reikės:

3 didelių burokėlių
2 vidutinių bulvių
2 nedidelių morkų
šluotelės krapų
šluotelės petražolių
daržovių sultinio kubelio
poros lauro lapų
5 pipirų žirnelių
1 šaukštelio alyvuogių aliejaus
2 litrų vandens
norintiems stipresnio skonio - druskos ir maltų juodųjų pipirų 

Paruošimas:

Nulupti daržoves. Supjaustyti nedideliais kubeliais, užpilti vandeniu, sumesti pipirus ir lauro lapus, o tada užkaisti virti. 
Užvirus įmesti sultinio kubelį, įpilti alyvuogių aliejaus ir pavirti 10-15 minučių. Tada puodą nukelti nuo ugnies, suberti susmulkintus krapus ir petražoles ir viską gerai sutrinti trintuve. 
Jei norisi tirštesnės/skystesnės sriubos, pareguliuokite tirštumą įpildami vandens. 
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą