2015 m. lapkričio 6 d., penktadienis

Baltyminiai "Lenny and Larry's" sausainiai

Atsiranda vis daugiau žmonių, kurie renkasi augalinę mitybą ne dėl (ar ne tik dėl) etinių priežasčių, bet ir dėl sveikatos ar dietos - norėdami vienaip ar kitaip pakeisti savo kūnus. Taip pat atsiranda veganų, kurie ne tik veganauja, bet ir intensyviai sportuoja, todėl atidžiau stebi savo gaunamas maisto medžiagas.

Šioms grupėms žmonių, o ypač jų tarpe esantiems smaližiams, norime pranešti gerą naujieną: galite gauti puikių saldumynų, kurie ne tik pradžiugina sielą, bet ir nenuskriaudžia (o veikiau priešingai!) kūno.

"Lenny and Larry's" veganiškas sausainis turi 16 g baltymų. Daug? Nieko keisto! Buvau įspėta neprisivalgyti per daug sausainių, bet tai turbūt nėra taip paprasta žinant, jog sausainis - didžiulis! Jo skersmuo - 11 cm, o svoris - 113 g, taigi, sausainis - tikras gigantas.

Tiems, kam svarbu ne tik skonis bei veganiškumas - juose nėra GMO, dirbtinių saldiklių, cukraus, trans-riebalų ir cholesterolio.
"Lenny and Larry's" sausainis su makadamijomis ir baltu šokoladu.
113 g, 3,33 €

Sausainis "The complete cookie" su baltu šokoladu ir makadamijomis

Kitaip nei daugelis kitų veganiškų sausainių, pastarasis išsiskiria savo tekstūra - jis nėra kietas, todėl nereikia laužyti dantų. Visai kaip žymiame Briuso Visagalio posakyje, sausainis trupa, tačiau yra minkštutis. Todėl jį kramsnoti (ar laužyti) nereikalauja daug žandikaulių darbo (prisipažinkite, kiek iš jūsų sukramto maistą tiek kartų, kiek yra rekomenduojama?..). Sausainis maloniai tirpsta burnoje, atskleisdamas gardžioje tešloje pasislėpusius riešutus ir baltojo šokolado gabaliukus. Besigardžiuojant sausainiu, ir jį sėkmingai sukramsnojus, dar ilgai lieka saldus šokolado skonis burnoje. Toks užkandis ne tik pradžiugina šaltą rudens vakarą (ypač užgeriant arbata), bet ir turi daug energijos ir gali tapti pusryčiais, priešpiečiais ar vakariene.
 
"Lenny and Larry's" sausainis su žemės riešutų sviestu.
113 g, 3,33 €
Sausainis "The complete cookie" su žemės riešutų sviestu

Nors makadamijos ir baltasis šokoladas skambėjo itin viliojančiai, o pirmasis sausainis buvo iš tiesų laaaabai gardus, bet visgi netikėtai laurus tenka uždėti paprasčiau "nuskambėjusiam" sausainiui su žemės riešutų sviestu.
Amerikiečiai žemės riešutų sviesto sausainius tiesiog dievina, tačiau Lietuvoje jie nėra nei labai populiarūs, nei gerai žinomi; neaišku, ar galima jų kur ir įsigyti. Ne bėda! Nes veganai, sportuojantys ir šiaip "užkietėję" smaližiai gali sėkmingai kramsnoti šį mega-giga-sausainį. Jis dar minkštesnis ir trapesnis nei sausainis su makadamijomis, dar puikiau saldesnis ir, priešingai nei pirmasis, dar greičiau prapuolė skrandyje (ups!).

Tai štai, jei kada kas nors jūsų paklaus to erzinančio klausimo apie veganizmą - "iš kur jūs gaunate baltymų?" - beskite pirštu į šiuos sausainius ir sakykite - "ne tik sočiai tų baltymų mes gauname, bet ir kokių skanių!.."

"Lenny and Larry's" baltyminių sausainių galite įsigyti "Mitybos sprendimų" e-parduotuvėje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą