2015 m. spalio 1 d., ketvirtadienis

Troškinys morkiniame padaže

Ne, morkinis - tai ne spalva. Morkinis - tikrąja to žodžio prasme - iš morkų padarytas šio trokškinio padažas. Gana visur kaišioti pomidorus, kai morkų derlius šviežiai nukastas laukia būti suvalgomas!


Reikės:

3 didžiulių morkų
1 vidutinio svogūno
1/2 sultinio kubelio
1/2 stiklinės vandens
1 cukinijos (tos nedidutės)
2 nedidelių paprikų
1/2 puodelio marinuoto seitano*
šaukštelio juodųjų garstyčių sėklų
1/2 šaukštelio kumino sėklų
žiupsnio druskos
šlakelio alyvuogių aliejaus

Paruošimas:

Pirmiausiai reikės pasigaminti padažą. Kurį, žinoma, galite naudoti ir bet kur kitur - ar troškiniams, ar dažyti grikių ar kitus kotletėlius (svarbu kad veganiškus!). 
Nuskuskite morkas ir sutarkuokite stambia tarka. Nulupkite ir supjaustykite svogūną. Gilion keptuvėn šliūkštelkite aliejaus, suberkite sėklas ir kaitinkite tol, kol šios pradės spragsėti. Tada suberkite svogūną, morkas, šiek tiek druskos ir maištant kepinkite apie 5-7 minutes. Į keptuvę supilkite vandenį ir įmeskite sultinio kubelį. Gerai išmaišykite ir patroškinkite 10 minučių. Tada viską supilkite į kitą indą ir sutrinkite trintuve ("blenderiu").
Troškiniui supjaustykite daržoves. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite ir ~3 minutes pakepinkite seitaną. Tada suberkite daržoves ir viską karts nuo karto pamaišydami kepinkite 5 minutes. Po to supilkite padažą, gerai išmaišykite ir troškinkite ant vidutinės ugnies 10-15 minučių.

*Galite tokio įsigyti ar pasidaryti bei pasimarinuoti patys.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą