Pilnam puodui šiupinio reikės:
1/2 nedidelio kopūsto galvos
3-4 morkų
5-7 bulvių
geros riekės moliūgo
15 šparaginių pupelių
1/2 galvos kalafijoro
3-4 morkų
5-7 bulvių
geros riekės moliūgo
15 šparaginių pupelių
1/2 galvos kalafijoro
kelių lauro lapų
kelių juodųjų pipirų žirnelių
krapų, petražolių
žiupsnio druskos
augalinės grietinėlės padažui
augalinės grietinėlės padažui
Paruošimas:
Nuskusti bulves ir morkas. Morkas supjaustyti riekelėmis, bulves - ~3 cm dydžio kubeliais. Sulaužyti kalafijorų šakas iki smulkesnių, supjaustyti kopūstą bei pasiruošti šparagines pupeles, šioms nupjaunant ankščių galus. Nulupti ir ~3 cm dydžio gabalėliais supjaustyti moliūgą.
Visas daržoves sudėti į didelį puodą, įberti lauro lapų, pipirų, druskos, įpilti 0,5 l vandens ir uždengus virti ant silpnos ugnies ~20 minučių. Prieš baigiant išvirti, suberti krapus ir petražoles. Pateikti su augaline grietinėle. Jei norisi daugiau riebumo - įpilkite šiek tiek alyvuogių ar kito aliejaus ar įdėkite vegan margarino.
Kad ir koks bebūtų šis šiupinys paprastas, tačiau kažkuo geba pavergti. Neturint saiko jausmo, nesunku ir visą puodą vienu prisėdimu sušlamšti!
Kad ir koks bebūtų šis šiupinys paprastas, tačiau kažkuo geba pavergti. Neturint saiko jausmo, nesunku ir visą puodą vienu prisėdimu sušlamšti!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą