2015 m. spalio 15 d., ketvirtadienis

"De Rit" daržovių traškučiai

Ruduo - darbymetis ne tik ūkiuose, bet ir mokslo institucijose. Į mokyklas sugrįžta moksleiviai ir mokytojai, į universitetus suguža studentai ir dėstytojai. Todėl kol rudenėjančiuose laukuose burzgė žemės ūkio technika nurinkdama derlių, ar pjovė šieną, palikdama jo kūgius, lygiai taip pat burzgia ir kompiuteriai ir ant stalo auga ne daržovių, o knygų krūvos, padedančios nuimti kitokios rūšies "derlių".


Stalus "okupavus" knygoms, mažai ant jų belieka vietos ir maistui. Laimė, kad užsidirbus "maistiniai poreikiai" sumažėja, sočius, įmantrius pietus dažniau pakeičia puodelis kavos ar matės. O vakariene tampa laiko paruošimui visiškai nereikalaujantys užkandžiai.

Taip buvo atidaryti ir paragauti "De Rit" daržovių traškučiai. Gana valgyti bulvių traškučius - kartais reikia pokyčių! Pastarieji pagaminti iš ekologiškų burokėlių, morkų, saldžiosios bulvės ir pastarnoko, kepti saulėgrąžų aliejuje ir pabarstyti jūros druska. 

"De Rit" daržovių traškučiai, 75 g, 3,65€
Nors traškučiai su druska, jos beveik nesijaučia, arba sūrumą "užmuša" daržovių saldumas, todėl skonių derinys - itin neįprastas. Galim kirsti lažybų, jog šiuos daržovių traškučius nepaprastai tiktų mirkyti į kokį padažą - ar namų gamybos vegan "sūrį", ar pomidorų salsą, ar kokosinį-"grietininį" tzaziki. Kaip tyčia, nieko panašaus po ranka (ir šaldytuve) nebuvo, todėl šie eksperimentai turės likti jums : )

Norintiems tikro, nesveiko ir neįpareigojančio "comfort food" šie traškučiai veikiausiai nepatiks, tačiau propaguojantiems sveiką gyvenseną ir norintiems "mažytės nuodėmės" - tiks puikiai. O dar geriau tiks susirūpinusiems tėveliams, kurie galės lengvai išsisukti nepirkdami dėl "bumsių" iš maksimų bulvinių "čipsų" ir pasiūlydami nesveiko maisto prašantiems vaikams sveikesnę alternatyvą - ekologiškus traškučius, pagamintus iš daug sveikatai "draugiškesnių" daržovių. Be to, spalvoti traškučiai atrodo laaaabai gražiai, tad puikiai įsitaisytų per kokius pasisėdėjimus su draugais (nesvarbu kokio amžiaus tie draugai bebūtų, ir ar vaikų, ar tėvų) ant stalo, užkandžių lėkštėje!

Ieškokite "Biotekoje":
Vilnius, Klaipėdos g. 3 arba PC "Ozas"
Kaunas, PC "Akropolis"
Klaipėda, PC "Herkaus Galerija"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą