2015 m. spalio 28 d., trečiadienis

"Bohlsener Mühle" pomidorų-čiobrelių burgeriai

Pomidorų-čiobrelių burgerių mišinys virtuvės spintelėje gulėjo gana ilgai - iš tiesų, juk vasara ir ruduo - tai tas metas, kuriuo norisi valgyti kuo daugiau šviežių ir vietinių vaisių, uogų, daržovių. Bet vėlyvą rudenį, kada jų įvairovė susitraukia iki bulvių, morkų, kopūstų, burokų ir moliūgų, imi perkratyti spintelių turinį ir ieškoti kažko įdomesnio, skanesnio ir smagesnio.

Bohlsener Mühle burgerių masė, 275 g, 3,30 €
275 g greitai paruošiamo burgerių mišinio, anot pakuotės, turėtų pakakti 16 burgerių. Galbūt, jei jie nedideli ir ploni. Tačiau kadangi savo burgerius mėgstu "maxi", tad ir 16 kepsnelių sulipdyti nepavyko. Veikiau 6-8. Užtai didelius, apvalius ir stooorus.


Mišinys pagamintas iš bulgur kruopų, avižų ir kukurūzų miltų, praturtintas saulėgrąžų sėklomis ir pagardintas pomidorais, čiobreliais ir juodgrūdžių sėklomis. Paruošti "tešlą" - nesunku: tereikia mišinį sumaišyti su verdančiu vandeniu (lietuviška etiketė sako 200 ml, angliška - 550 ml, o aš supyliau kokių 350 ml - "viduriuką") ir gerai išmaišyti. Vos tą padarius, virtuvėje pasklinda malonus čiobrelių kvapas ir žadina alkį. 
 
Suformuoti ir iškepti kepsneliai buvo "įkomponuoti" į didžiulį burgerį tokia tvarka: bandelės apačia, pomidorų padažas, mielių dribsniai (pagardinkite burgerį vegan sūriu, jei tokio turite!), svogūnų riekelės, marinuoti agurkėliai, kepta baklažano riekė, pomidorinis burgerio kepsnelis, pomidorų riekelės, salotos lapas ir sojos grietinėle pateptas ir mielių dribsniais apibarstytas bandelės viršus. Sukirtus tokį "monstrą", valgyti neprireiks dar ilgai, labai ilgai!


Burgerio paplotėlis - tiesiog puikus. Tikrai nepavyktų atspėti, jog jis pagamintas kviečių pagrindu, kadangi tesijaučia malonus pomidorų ir čiobrelių derinys. Valgymo smagumą padidina daugybė saulėgrąžų grūdelių, o paplotėlio vaizdą pagražina juodgrūdės sėklos. 

Kadangi visos burgerių masės į vegetariškus burgerius "sukrauti" nepavyko (nors ir kaip stengiausi!), todėl sekančią dieną iš jos formavau ir kepiau kotletėlius. Taigi, šie greitai paruošiami burgeriai ne tik skanūs, bet ir gan lengvai "pritaikomi" tapti burgerių paplotėliais, kotletėliais, veikiausiai puikiai jie "suveiktų" ir kaip vegetariškų balandėlių įdaras. 

Ieškokite "Biotekoje":

Vilnius, Klaipėdos g. 3 arba PC "Ozas"

Kaunas, Laisvės al. 69

Klaipėda, PC "Herkaus Galerija"

2 komentarai: