2015 m. rugsėjo 1 d., antradienis

"Spacebar" vegan dešrelės

Kas kartą džiugiai pasitinku naujienas apie atsiradusius naujus vegan produktus. Todėl ir "Livinn" atsiradę vegan dešrelės suintrigavo - ar jos bus tokios pat nenusisekusios kaip ir lietuviškos tofu dešrelės, ar visgi galės tapti ir dažnesniu svečiu mano virtuvėje, ar, tiksliau, mano... krepšyje.

Krepšyje dėl to, jog dešrelės supakuotos po vieną - vadinasi, yra skirtos valgyti ne namie, o patogiai sukirsti ten, kur užpuola alkis - ar universitete, ar darbe, ar kelionėje. 


Kadangi labiausiai suintrigavo kanapių batonėlis, degustaciją pradėjau nuo jo. Jis išsiskyrė ir savo išvaizda - kai kitos atrodė "dešreliškai", ši buvo panašesnė į šokoladinį batonėlį. Tokia išvaizda apgavo ir draugus - susidomėję ką gi aš čia kramsnoju, taip pat paragavo kasnelį kanapinės dešrelės - ir jų nuostabai, vietoje saldumo jų laukė dūmo skonis : )
Angliškoje etiketėje šis gaminys vadinamas neutraliai - "užkandžiu", o lietuviškuose produktų įvardinimuose atsirado "dešrelės". Tačiau vardan teisybės reiktų pasakyti bei pasiūlyti, jog daug korektiškiau būtų pastarąjį užkandį įvardinti "sūriu". Nes skonis ir tekstūra buvo daug panašesnis į rūkytą sūrį (bent jau tą tvirtino draugai - pačiai rūkyto sūrio skonis jau nebepamenamas) - batonėlis gan kietas ir kiek "guminis" kandant; kanapių skonis nejuntamas (kas nėra didelis praradimas - juk maistinė vertė vis dar ten), tačiau jaučiasi stiprus dūmo skonis ir kvapas. Jei ilgitės rūkyto maisto (ar, vėlgi, tikint draugais - rūkyto sūrio), batonėlis jums kaip tik.

Veganiška dešrelė su kanapių sėklomis „Wheaty, 40 g, 1,85 €

Antrąją dešrelę, pavadintą ne tokiu aiškiu pavadinimu "Chorizo", nusprendžiau pakepti ir įkomponuoti į vokiškai-lietuviškus pietus (troškinti rauginti kopūstai su bulvėmis ir dešrelėmis. Beje, internetai sako, jog "Chorizo" - portugališka kiaulienos dešra, pasižyminti stipriu dūmo skoniu. Įdomu, kodėl jai pasirinktas šis pavadinimas ir kokia yra dešrelės tikslinė auditorija - veganei pavadinimas jokių asociacijų nesukėlė.
Pati dešrelė pakepinta tikrai skani - jos pagrindą sudaro seitanas, todėl ji taip pat kietoka bei be jokių bėdų išlaikanti savo formą. Skonis geras - šiek tiek aštrumo, stiprus dūmo skonis, kurį duoda rūkyta paprika - pastarosios sudėtyje "nepagailėta", bet tai anaiptol ne trūkumas.

Veganiška dešrelė CHORIZO „Wheaty“, 40 g, 1,93 €
Dešrelė su moliūgų sėklomis tapo "maištininke" ir buvo sėkmingai sukramsnota pačioje neįprasčiausioje vietoje - Lietuvos Respublikos Seime. Vėlgi - maloni seitano tekstūra, dūmo skonis ir kvapas, nemažai prieskonių, tačiau moliūgo sėklų skonio kiek pasigedau. Apskritai, skonis itin švelnus, o aš mėgstu "aštrius pojūčius", todėl šią rekomenduočiau tiems, kurie dėl vienų ar kitų priežasčių renkasi švelnesnį ir "konservatyvesnį" maistą. Nepaisant to, dešrelė sėkmingai užkimšo maištaujantį ir didelius reikalavimus keliantį skrandį.

Veganiška dešrelė su moliūgų sėklomis "Wheaty", 40 g, 1,85€
Paskutinioji ragauta dešrelė buvo gana muzikali ir pavadinta "Red hot chilli peppers" (nagi kaip muzikos grupė, jei tokios nežinote). Tai, kad šioji dešrelė degustuoti liko paskutinė, taip pat puikus atsitiktinumas, nes iš visų keturių ragautųjų, čili skonio seitano dešrelė - pati skaniausia. Tekstūra geriausia - ne per kieta, ne per minkšta, nėra klastingų prieskonių, kurie įsispraudžia tarp dantų ir slapta gadina šypseną. O ir skonis be priekaištų - dūmo kvapas, tačiau prieskonis - tik minimalus, čili pipirai - puikus atitaikymas: ne per aštru aštriai nemėgstantiems, ne per švelnu aštriai mėgstantiems. Jei reikėtų daryti varžybas tarp visų "Wheaty" dešrelių, "Red hot chilli peppers" taptų lydere be didesnių sunkumų.

Dešrelių ieškokite visose "Livinn - sveiki produktai" parduotuvėse ar e-parduotuvėje.

3 komentarai:

  1. Kaip skaniai susiskaitė!
    Tačiau.. koks paradoksas, veganiškame puslapyje reklamuojama Vilkyškių pieninė.. Čia, matyt, adsense pokštus krečia, bet vistiek kažkaip keista.. :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aha, adsense reklamas pritaiko pagal skaitančiojo naršomus puslapius ir googlinamus dalykus; reguliariai peržiūrime reklamas ir pašaliname neveganiškas ar siūlančias plastines operacijas (kažkam iš skaitytojų matyt... aktualu:), bet vis tiek "praslysta".

      Panaikinti
  2. Na štai, „Livinn“ išėmė šias dešreles iš asortimento.... Sakė, nebuvo labai populiarios :(

    AtsakytiPanaikinti