2015 m. rugsėjo 4 d., penktadienis

Purpurinės keptos daržovės

Rugsėjis - derliaus mėnuo. Pilni turgai, rūsiai ir šaldytuvai šviežiai nukastų bulvių, morkų, burokų, svogūnų ir kitų gėrybių. Todėl rugsėjį kone būtina valgyti šviežias lietuviškas daržoves. O kad jos nepabostų, pasigaminkite ką paprasto, bet tuo pačiu ir mažiau įprasto, bet jokiu būdu ne prasto!


Reikės:

4 bulvių
1 didelio raudonojo svogūno
1 nedidelės cukinijos arba baklažano
2 didelių arba 4 mažų burokėlių (nevirtų)
alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų
krapų ir petražolių (tinka ir švieži, ir džiovinti)

Paruošimas:

Nuskusti bulves, nulupti svogūnus ir burokėlius. Visas daržoves supjaustyti riekelėmis ir išdėlioti aliejumi išteptame dideliame kepimo inde keliais sluoksniais. Baigus dėlioti kiekvieną sluoksnį, daržoves apšlakstyti aliejumi ir apibarstyti druska bei prieskoniais. Kepti orkaitėje uždengus folija ~20 minučių 180°C temperatūroje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą