2015 m. rugsėjo 28 d., pirmadienis

Švelni moliūgienė

Vėl ruduo, vėl moliūgų derliaus metas... Moliūgas - puiki daržovė tingiems daržininkams: priežiūros daug nereikia, o platūs dideli lapai uždengia saulės šviesą, todėl po jais nesiveisia piktžolės ir ravėti nereikia! Todėl dažnai "nutinka" moliūgų perteklius. O vieną didžiūną prapjovus, reikia suvartoti greitai - taip ir fantazijos pritrūkti gali...
Vienas iš būdų apdoroti moliūgą - išvirti moliūgienės. Tik šį kartą pasiūlysime švelnios kreminės moliūgienės su kokosų pienu - vos iš kelių ingredientų!


Reikės:

~1 kg moliūgo
1 skardinės kokosų pieno
žiupsnio druskos
1 l vandens

Paruošimas:

Nulupti ir supjaustyti moliūgą. Užpilti jį puode vandeniu, įberti druskos ir virti ant nedidelės ugnies, kol ims minkštėti (~10-15 min, priklauso nuo to, kokio dydžio gabalais pjaustysite). Tada supilti kokosų pieną, sutrinti sriubą trintuve ir dar pavirti ~10 minučių.
Jei norite skystesnės sriubos, "skystinkite" ją vandeniu.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą