2015 m. rugsėjo 21 d., pirmadienis

"Bohlsener Mühle" mišinys falafeliams su kariu

"Bohlsener Mühle" falafelių mišinys, 250 g, 3,30 €
Vieną iš tų dienų, kada virtuvėje nesinorėjo leisti laiko, nutariau išmėginti falafelių mišinį su kariu. Bandymus pradedu nuo sudėties skaitymo - joje galiu rasti ne tik įprastų sudėtinių dalių kaip avinžirniai, bet ir tokios "egzotikos" kaip bananų dribsniai ir obuolių miltai. Bananai ir obuoliai falafeliuose?.. Hm, bus įdomu!

Šie falafeliai - puikus tinginių maistas. Tereikia mišinį užpilti 300 ml karšto vandens, palaukti apie 10 minučių kol išbrinks ir virti suformuotus falafelius aliejuje.

Nuo įprastų falafelių šie skiriasi, ir skiriasi smarkiai. Ryškiai geltona spalva išduoda ciberžolę ir kario prieskonius sudėtyje. Skonis saldokas (matyt tie bananai ir obuoliai?), su aštrumo gaidele. Tačiau ir pažįstamas iš falafelių, kuriuos kadaise Vilniuje gamino viena užkandinė Pilies gatvėje.

Nors mano konservatyvūs virtuviniai įsitikinimai vertė dvejoti dėl derinio "falafeliai + karis", tačiau skonis nenuvylė, o priešingai - pradžiugino. Mėgstu ir kario prieskonius, ir falafelius, tad šis "du viename" tikrai pavykęs.

Kadangi neįprasti patys falafeliai, tad ir pasirinktas garnyras buvo netradicinis - tahini padažą pakeitė sojos grietinėlė su libanietišku prieskonių mišiniu za'atar ir grilyje keptos burokėlių riekelės. Viskas tarpusavyje tiko be priekaištų, sutaupė tingios dienos popietę virtuvėje, todėl vakarieniaudama galėjau be sąžinės graužaties sutaupytą laiką iškeisti į filmo peržiūrą.


Ieškokite "Biotekoje":
Vilnius, Klaipėdos g. 3 arba PC "Ozas"
Kaunas, PC "Akropolis"
Klaipėda, PC "Herkaus Galerija"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą