2015 m. rugsėjo 14 d., pirmadienis

"Allos" vaisių batonėliai

Prasidėjus mokslo metams, dažnas svečias mano krepšyje - saldainiai, vaisiai ir įvairiausi batonėliai. Deja, ne visada pakanka laiko deramai papietauti arba tarpai tarp pusryčių ir pietų ar pietų ir vakarienės tokie dideli, jog skrandis nesiruošia tylėti ir ramiai laukti maisto.

Taip į krepšį atkeliavo ir trys "Allos" vaisių batonėliai - rūgščiųjų vyšnių, aviečių bei mangų. Sėdėjo ten tyliai ir kantriai, laukė ištinkančio alkio priepuolio.

Pirmojo priepuolio metu paragautas buvo labiausiai "intriguojantis" batonėlis - rūgščiųjų vyšnių.

¨Allos¨ vaisių batonėlis su vyšniomis, 30 g, 1,60 €
Nagi pavadinimas tikrai nemelavo - batonėlis buvo laaaabai rūgštus! Tikra skonio bomba! Ne veltui jo etiketėje rašoma:

100 % vaisių ir 0 % maivymosi: veganiški vaisiniai batonėliai yra nuostabiai tikro vaisių skonio, o viename batonėlyje yra mažiau nei 1 gramas riebalų! Skirtingai nuo kitokių vaisinių batonėlių, šiuose nerasite riešutų, marcipanų, sausblynių [kad ir kas tai bebūtų... - KVV], medaus, cukraus ar kitų priedų.

Abejonių tikrai neliko, tik vyšninė rūgštelė burnoje, tačiau šnekusis skrandis tapo nuramintas. 

¨Allos¨ vaisių batonėlis su avietėmis, 30 g, 1,60 €
Antrasis batonėlis - avietinis. Aišku, jo sudėtyje - ne vien avietės, bet ir obuoliai bei razinos. Smagu, kad razinų [tik ar tikrai geras sudėties vertimas, nes rašoma vokiškai ne "razinos", o "vynuogės"... - KVV] ten beveik nesijaučia - nesu didžiulė jų gerbėja. Pastarasis avietinis batonėlis nebuvo toks rūgštus, veikiau saldokas. Avietės jautėsi puikiai ir jei ne vizualiai matomi obuolių gabalėliai, nė nebūčiau patikėjusi, jog sudėtyje yra ir ko daugiau.

¨Allos¨ vaisių batonėlis su mangais, 30 g, 1,60 €
Paskutinis ragautas batonėlis buvo mangų skonio. Tačiau kitaip nei pirmuose batonėliuose, mangai itin smarkiai nesijautė - ryškiausias buvo obuolių skonis. Kadangi nesu didžiausia mangų mylėtoja (gal tiesiog Lietuvoje sunku rasti deramai sunokusių - dauguma būna arba žalutėliai, arba pernokę ir patižę...), didelio nusivylimo dėl to nepajutau ir skaniai sukramsnojau savo užkandį.

Iš tiesų, nedažnai veganai pagalvoja apie tai, jog yra nemažai žmonių, alergiškų riešutams ir saulėgrąžoms - būtent šių produktų dažniausiai būna batonėlių sudėtyje. Tačiau "Allos" vaisiniai batonėliai - vien tik iš vaisių. Todėl tinkami iš esmės visiems! Labai patiko ir ant įpakavimo surašyti duomenys - štai mangų batonėlyje yra 1/10 mango, 1/4 obuolio ir 6 vynuogės. Tikrai nieko daugiau! Vadinasi, galiu įsimesti "vaisių lauknešėlį" į krepšį ir nebijodama jokių pavojų tuos vaisius sutrinti, nešiotis tol, kol "prispirs reikalas" juos suvalgyti.


Ieškokite "Biotekoje":
Vilnius, Klaipėdos g. 3 arba PC "Ozas"
Kaunas, PC "Akropolis"
Klaipėda, PC "Herkaus Galerija"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą