2015 m. rugpjūčio 7 d., penktadienis

Vengriškas guliašas


Reikės:

1/2 maišelio sojos lakštinių
2 vidutinių morkų
1 svogūno
1 paprikos
1 dėžutės/skardinės pomidorų tyrės
šlakelio alyvuogių aliejaus
maltos saldžiosios paprikos
pipirų
jautienos prieskonių
druskos
1 šaukšto miltų
virtų bulvių ar kito garnyro


Paruošimas:

Paruošti sojos lakštinius (apvirti ar užplikyti verdančiu vandeniu ir išbrinkinti), įberti prieskonių, druskos, gerai išmaišyti, kad lakštiniai apsiprieskoniuotų ir palikti pastovėti.
Susmulkinti svogūną, papriką, sutarkuoti morkas.
Gilioje keptuvėje ant aliejaus pakepinti svogūną. Šiam apkepus, suberti morkas ir paprikas, pakepinti ant vidutinės ugnies dar 7-10 minučių. Tada suberti prieskoniuotą soją ir viską maišant dar pakepinti apie 5 minutes.
Pasiruošti padažą - sumaišyti trintus pomidorus su vandeniu ir miltais. Priklausomai nuo to, kokio tirštumo ir sodrumo padažo norite, maišykite tokiomis proporcijomis: 1 skardinė pomidorų tyrės + 1 stiklinė vandens + 1 šaukštas miltų (sodresniam padažui) arba 1 skardinė pomidorų tyrės + 2 stiklinės vandens + 1 šaukštas su kaupu miltų (skystesniam padažui). Maišant pilti padažą į apkepintas daržoves. Virti guliašą ant silpnos ugnies maišant, kol šis ims tirštėti.
Pateikti su karštomis bulvėmis, nors tirštesnį guliašą skanu ir kabliuoti šaukštu vieną!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą