2015 m. rugpjūčio 11 d., antradienis

Trupininis kriaušių pyragas su karobu


Reikės:

3 kriaušių
2 stiklinių miltų
150 g vegan margarino
1/5 stiklinės karobo sirupo
1 šaukštelio kepimo miltelių
1/2 stiklinės cukraus
1/2 šaukštelio vanilinio cukraus

Paruošimas:

Jei margarinas kietas - palaikyti kambario temperatūroje, kad suminkštėtų.
Tada į dubenį suberti miltus, cukrų, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir išmaišyti. Sukrėsti margariną ir išminkyti tešlą. Pastaroji turi būti biri ir nesulipti į vieną gumulą, bet patrynus tarp delnų formuotis į stambius trupinius.
Supjaustyti kriaušes griežinėliais (jei jų odelė kieta - nulupti).
Tešlą padalinti į dvi dalis. Pirmąją dalį sutrupinti į kepimo formą (naudojau 18 cm skersmens) ir šiek tiek spustelėti jos paviršių pirštų galais ar šaukštu, jog taptų kiek stabilesnė. Tešlą iškloti dalimi kriaušių skiltelių, jas aplieti karobo sirupu (jei neturite karobo sirupo - apibarstykite sutarkuota 1/2 plytele juodojo šokolado) ir iškloti antrą sluoksnį kriaušių. Ant kriaušių sutrupinkite likusią tešlą.
Pyragą kepti 30 minučių 170°C orkaitėje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą