2015 m. rugpjūčio 18 d., antradienis

"Simply raw" batonėliai

Kol dar už lango šypsosi saulė, o lietus - retas (tiksliau, jau per retas) svečias, verta įsimesti į krepšį vandens, užkandžių ir eiti pramogauti gamtoje. Kas važiuoja į naujai atsidariusį ir jau perpildytą Lajų taką (puikus įrodymas, kad tokio pobūdžio pramogų ir joms pritaikytų vietų Lietuvoje laaaaabai trūksta!), kas prie vandens telkinių, dar kiti - lankyti istorinių vietų. Tačiau visus pramogautojus vienija vienas bendras dalykas - visi jie išalksta.

Bene geriausias maistas trumpose išvykose - vadinamieji "power bars" - riešutų ir vaisių batonėliai, kurie negenda, užima mažai vietos, tačiau suteikia reikalingą energijos kiekį aktyviai pramogaujant. Paragavome porą "Simply raw" batonėlių iš "Livinn".
"Simply Raw" batonėlis su bertoletijų riešutais ir guarana, 40 g, 1,44€
Pirmasis pasirinkimas buvo batonėlis su guarana, kadangi pastaroji suteikia ne tik energijos, bet ir pažadina smegenis ir įjungia jas protiniam darbui. Nežinia, ar suveikė placebo efektas, ar pats batonėlis, tačiau priešpiet pievoje skaityti e-knygas tapo lengviau - alkis nekankino ir akys nelipo sekdamos nuobodoko teksto eilutes. O ir skonis geras - nors batonėlio sudėtyje cukraus nėra, tačiau jo ir netrūko. Kita vertus, e-parduotuvėje prie informacijos apie batonėlį yra įspėjimas, jog jis nerekomenduojamas vaikams ir besilaukiančioms moterims - matyt dėl tos pačios guaranos...

"Simply raw" batonėlis su ananasais ir mangais, 40 g, 1,44€
Antrąjį batonėlį - su ananasais ir mangais - pamėginau besidarbuodama vėlai vakare prie kompiuterio ir jusdama, jog protiniam darbui trūksta šiek tiek cukraus. Nors žaliavalgiškas iš vaisių pagamintas batonėlis savyje cukraus turi tikrai nemažai, tačiau saldumo šį kartą pasigedau - matyt smegenims "įjungti" reikia ne tik molekulių, bet ir paspaustų skonio receptorių mygtukų. Tiems, kam saldumas nėra pagrindinis kriterijus (o tikrai ir neturėtų būti), o ypač tiems, kurie vengia [rafinuoto] cukraus savo mityboje šis batonėlis tiks kuo puikiausiai - galiu kirsti lažybų, jog jis daug sveikesnis nei cukraus/fruktozės sirupu "suklijuoti" ir jogurtu glaistyti batonėliai, įprastai randami prekybos centrų lentynose!

1 komentaras:

  1. Simply Raw firmos batonėliai yra vieni iš 3 firmų batonėlių kuriuos aš galiu valgyti(esu alergiška saulėgrąžom ir pasirinkimą turiu labai mažą). Esu veganė jau metus laiko ir galiu pasakyti, kad šie batonėliai tikrai labai patogu, kai tingisi juos daryti namuose, o reikia kažkokio užkandžio (man net geriau nei šokoladas).

    AtsakytiPanaikinti