2015 m. rugpjūčio 2 d., sekmadienis

"Rapunzel" ryžių pieno šokoladas

Su savo draugais "Bioteka" tęsiame veganiškų produktų recenzijų seriją ir šįkart ragaujame "Rapunzel" veganišką šokoladą su ryžių pienu.

"Rapunzel" Rice Milk veganiškas bio šokoladas, 100 g.
Pirmas dalykas krintantis į akį - mielas įpakavimas su gausybe informacijos - iškart matyti, jog šokoladas pieniškas, veganiškas ir biologiškas. Kitoje pakuotės pusėje besipuikuojanti šokolado šalies Šveicarijos vėliava sufleruoja, jog šokoladas turėtų būti tikrai neprastas.

Pakuotės viduje visas puslapis vokiečių kalba pasakoja apie šio šokolado gamintojų istoriją, tačiau nesuprantantiems vokiškai - lietuviškoji etiketė trumpai ir drūtai pasako esmę:

Veganiškas pieniškas šokoladas yra sukurtas visiems šokolado fanams, kurie vis dar nori mėgautis pienišku šokoladu, tačiau atsisako gyvūlinės kilmės produktų ar tiesiog mėgsta išbandyti naują skonį. Švelnaus skonio ryžių sirupas šiam šokoladui suteikia nenugriebto pieno prieskonį.

Tiesą sakant, sunku prisiminti koks gi tas pieno prieskonis, o ir vartodama pieną pieniško šokolado nemėgdavau - jis būdavo per saldus bei per riebus.


Tačiau ragautas "Rapunzel" šokoladas tikrai nudžiugino - etiketė nemelavo ir pirmasis gabalėlis užpildė gomurį švelniu ir saldžiu skoniu, nepalikdamas jokio nemalonaus riebumo ar per didelio cukraus (ar kitų saldiklių) pojūčio. Po pirmo gabalėlio sekė ir antras, ir trečias, tad šokoladas - pavojingas reikalas! 

Skonis galbūt šiek tiek primena vaikystę - kaip vasarą keliaudavome į Klaipėdą pirkti kažkokių ypatingų glaistytų ledų ant pagaliuko - tai vat to glaisto skonio ir buvo jų šokoladas (beje, dėl visokiausių sovietmečio gyvenimo ypatybių, kurį laiką ledus glaistė citrininiu sviestu, taigi, ne kažką, ne kažką... o vaikui saldus ir skanus glaistas juk svarbus reikalas!), ar bent tokius malonius atsiminimus sukėlė. Pieniškas šokoladas buvo neragautas kone dešimtį metų, ir tik dabar suvokiau porą dalykų: visgi daug praradau valgydama vien tik juodą/kartų šokoladą ir kiek gaila, jog pastarąjį šokoladą paragavau tik dabar.

Iš tiesų, veikiausiai šokolado mėgėjai apskritai yra pasiskirstę į dvi stovyklas - arba grynas, juodas, kartus šokoladas, arba pieniškas šokoladas ar šokoladai su įvairiausiais priedais. Pirmosios stovyklos atstovai veganaudami nepraranda nieko - doras juodasis/kartusis šokoladas visada yra veganiškas (na, jei nekreipsime dėmesio į visokias urban legends apie šokolade ištirpusius vorus:) tačiau antrosios stovyklos atstovai jaučiasi kiek nuskriausti - bent jau anksčiau veganiškas pieniškas šokoladas Lietuvoje buvo sunkiai aptinkamas. Todėl labai smagu, jog šiandien galime nesunkiai įsigyti vegan pieniško šokolado, kuris ne tik "teisingas" savo sudėtimi, bet ir savo skoniu pamalonina ir didžiausius smagurius.


Ieškokite "Biotekoje":
Vilnius, Klaipėdos g. 3 arba PC "Ozas"
Kaunas, PC "Akropolis"
Klaipėda, PC "Herkaus Galerija"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą