2015 m. rugpjūčio 20 d., ketvirtadienis

Muhamara

Darže (ar šaldytuve) užderėjus paprikoms, galima jas panaudoti kiek išradingiau, nei pjaustyti į salotas ar troškinius. Kaip ir iš bet kurių kitų daržovių ar ankštinių, taip ir iš paprikos galima pasidaryti puikiausią užtepą - rytietišką muhamarą, kuri Lietuvoje vis dar menkai žinoma. Tačiau sykį jos paragavę, skonio neužmiršite ilgai ir šio skanėsto norėsis dar, ir dar, ir dar...


Reikės:

2 raudonųjų paprikų
1 čili pipiro
3-4 česnako skiltelių
1/2 stiklinės graikiškų riešutų
žiupsnio druskos
1/2 šaukštelio kumino
1 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
citrinos sulčių
šlakelio alyvuogių aliejaus

Paruošimas:

Sunkiausia muhamaros gaminimo dalis - paprikų kepimas. Jei turite grilį - bus paprasta: kepkite grilyje nepjausytas paprikas ir vartykite tol, kol jų paviršius apanglės (tik paviršius, ne visos paprikos!). O jei grilio neturite - galite paviršių "nudeginti" paprikas sukiodami virš dujinės viryklės liepsnos arba naudodami creme-brulee "liepsnosvaidį". Paprikos odelėms suanglėjus, jas karštas įdėkite į sandarų indą ir uždenkite. Po šių "grožio procedūrų", paprikos odelė lengvai nusilups, o pati paprika bus įgavusi malonų dūmo kvapą.
Tada į trintuvę sudėkite čili, česnaką, prieskonius, smulkintą ir nusėklintą papriką - viską, išskyrus alyvuogių aliejų. Sutrinkite iki tyrelės ir pastatykite šaldytuve bent porai valandų. Tada ištraukite, įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, išmaišykite ir pateikite vartojimui.
Muhamarą galite tepti ant duonos, naudoti kaip padažą ar ištepti pitos vidų falafeliams.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą