2015 m. rugpjūčio 12 d., trečiadienis

"Lisa's" bulvių traškučiai

Nors veganaujantys dėl sveikatos/dietos (o tikslesnis pavadinimas šiai grupei žmonių būtų "besimaitinantys augaliniu maistu") "nesveiko" maisto baidosi kaip vampyras česnako, tačiau etinis veganizmas (kuomet augalinė mityba pasirenkama dėl neigiamo požiūrio į gyvūnų išnaudojimą žmogaus poreikiams patenkinti) maitintis "nesveikai" nedraudžia, todėl ant etinių veganų stalo bei jų šaldytuvuose ir spintelėse rasite ir cukraus, ir pusfabrikačių, ir... bulvių traškučių!

Bet ir bulvių traškučiai, kurie, nors ir kai kurių vadinami "skrandžio šiukšlėmis", gali būti ir smagi veganų mitybos dalis. Juo labiau pastaruoju metu populiarėja teigiamas požiūris į "comfort food" - saldų, riebų maistą, kuris galbūt su sveikuoliška mityba ir nedera, tačiau pakelia nuotaiką - gi ne veltui įvairių filmų ir serialų veikėjams liūdint siūloma nuotaiką pasikelti suvalgius didelį kibirėlį ledų! Žinoma, bulvių traškučiais ir bulvytėmis fri grįsta vegan dieta nebūtų pats geriausias sprendimas, tačiau karts nuo karto tokiu maistu pasilepinti yra... būtina!

Po truputį imama kitaip žiūrėti ir į pačius bulvių traškučius - nuo lietuviško košmaro - "Oho" bulvių traškučių bei kitų bulvių miltų gaminių jau nuėjome ilgą kelią ir vejamės Vakarų valstybes: parduotuvių lentynose greta žinomų traškučių gamintojų atsiranda ir gourmet tipo čipsai - rankų darbo, iš skirtingų bulvių rūšių, su skirtingais, natūraliais skoniais bei prieskoniais. Taip pat ir restoranuose ir baruose greta alaus užkandžiu pasirinkti galima nebe tik duoną su česnaku ir majonezo/sūrio padažu, bet ir daug kur įmanoma paragauti naminių bulvių traškučių, kurie beveik be išimčių yra veganiški.

Kuomet "comfort food" užsimanote namuose, galite paragauti "Biotekos" siūlomų ekologiškų "Lisa's" bulvių traškučių. Traškučiai yra rankų darbo, sudėtyje neturi gliuteno, palmių riebalų ir, žinoma, yra veganiški.

Lisa's sweet chilli bulvių traškučiai. 110 g, 2 €
Paragauti "Sweet chilli" traškučiai - kiek storesni nei įprasta, todėl yra traškesni ir burnoje netirpsta kaip kokie iš bulvių miltelių gaminami "Pringle's" ir panašūs gaminiai. Taip pat lyginant su kitais traškučiais, neturi jie ir to nemalonaus riebumo, kuomet traškinant čipsus susiriebaluoja ir išsiprieskoniuoja visi pirštai. Pavadinimas atitinka skonį, o saldumas puikiai subalansuotas su aštrumu. Pirmiausiai liežuvį užkabina jūros druska, ją palydi silpnas saldesys, o po to burnoje lieka čili poskonis, tačiau pakankamai silpnas, kad tokie traškučiai patiktų ir tiems, kurie nemėgsta aštraus maisto.

Lisa's chilli and lime bulvių traškučiai. 110 g, 2 €

Antrieji ragautieji traškučiai - "Lisa's chilli and lime". Kitaip nei didžiuosiuose prekybos centruose pardavinėjami analogiško skonio traškučiai, šie paliko tikrai gerą įspūdį. Nepajutau jokio pašalinio saldumo (nė neįsivaizduoju, nuo ko anas atsiranda kitų gamintojų traškučiuose...), o burnoje žaidė ryškūs čili ir laimo skoniai. Panašiai kaip ir su anksčiau ragautais traškučiais, šiuose iš pradžių pajaučiau druską, tada laimą, o po to išryškėja stiprus čili skonis, kuris ilgainiui maišosi su laimo rūgštele. Pasaka! Pats tas užkandis žiūrint įtempto siužeto filmus!


Ieškokite "Biotekoje":
Vilnius, Klaipėdos g. 3 arba PC "Ozas"
Kaunas, PC "Akropolis"
Klaipėda, PC "Herkaus Galerija"

1 komentaras:

  1. o man ''oho'' cipsai joks kosmaras o skanus ir primena vaikyste, nors ir nevalgau nes neturiu galimybes nusipirkti, o ir zinau kad juose yra pieno milteliu. Labai jau cia i juodasias dienas viskas dedama.... piktu veganu blogas.

    AtsakytiPanaikinti