2015 m. rugpjūčio 30 d., sekmadienis

IKEA - pilnas paketas

Dažnai mėgstama kalbėti ne tik apie  maistą, bet ir išgyvenimus, kurį sukuria aplinka. O IKEA restorano (jie taip save vadina, pasitikrinau) atvejis tai puikiai patvirtina: net jei užsukai tik maisto, gausi visa ispūdžių paketą. Bet apie viską nuo pradžių.

Draugai prasitarė, kad jau kuris laikas valgo pusryčius ar pietus IKEA restorane (tikrai taip vadinasi, patikrinau), nes pigu, greita bei netoli. Taigi, susigundžiau ir prisijungiau prie artimiausios kelionės kartu su savo naujaisiais gidais.

Užtaikėm kaip tik į pietus, apie 12h (nuo 11 keičiasi meniu iš pusryčių į pietus). Tą patį darančių žmonių irgi nemažai, taigi, greit nubėgom į konvejerio galą, kur, stovint eilutėje, galėjau baksnoti į viską pirštu ir klausinėti. Principas gana paprastas: dalį įsidedi pats, dalies paprašai. Žinoma, rinkausi garsiuosius vegetariškus (veganiškus) kukuliukus. Buvo ir daugiau veganiškų pasirinkimų tarp sriubų ir salotų.


Susimokėję už maistą (10 kukuliukų 2,5 , 15 - 2,99), sustojom prie pirmosios atrakcijos - gėrimų automato (nusiperki puodelį ar stiklinę ir gali kiek nori kartoti), o čia iškart virš kolos ir sulčių kranelio priminimas apie cukraus žalą. 


Beje, mano gidai patvirtino įtarimą, kad žmonės kartais bando gudrauti ir pilasi viską į visokią tarą, tai juos apsauginiai kartais pavaiko. Kaip sako legenda, šioje vietoje tokio incidento metu ir užgimė gana sukta frazė "Gėrimų gerti iš puodelio negalima" (skirta klientui, kuris norėjo į kavos puodelį piltis kolą). 

Su padėklais įsitaisėm prie lango su puikiu vaizdu į stovėjimo aikštelę ir keletą pušelių. Tuomet ir atėjo kukuliukų eilė.



Gidai sakė, kad estetinis vaizdas lekštėje priklauso nuo žmonių kiekio ir virėjų nuotaikos. Galima spėti, jog šiandien diena buvo vidutinė. 

Kukuliuką sudaro įvairios daržovės: žirneliai, kukurūzai, morkos, avinžirniai, paprikos tešloje. Kartu patiekta kuskuso su saulėje džiovintais pomidorais ir pomidorų pastos. Pačių kukuliukų skonis gana blankokas - jie ganėtinai trapūs ir mėgsta suirti transportavimo šakute metu. Ne kulinarinis stebuklas, bet tikrai nieko. Ir sotūs - įveikus 10, su likusiais jau net problemų kilo. Taip pat sotumo pojūtis pasirodė tikrai ilgalaikis. Kukuliukai gal ir baigėsi, bet tikrai ne pats apsilankymas. 

Nusinešus padėklus ir išrūšiavus savo šiukšles, laukė įdomioji dalis - išėjimas. Pasirodo, jis veda per visą prekybos salę, net ir žinant trumpiausią kelią, jis užtrunka 5-10 minučių. 

Taigi, apibendrinat galima pasakyti, kad apsilankyti bent kartą tikrai verta. Gal net ir dažniau.


Veganų verdiktas:
Maistas - 7/10
Vegan friendly - 6/10
Aptarnavimas - 10/10
Aplinka - 10/10

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą