Reikės:
1 kalafijoro galvos
2/3 puodelio miltų
2 nedidelių morkų
saujos žalumynų (krapų, salierų lapų, petražolių ir pan.)
nubraukto šaukšto rūkytos paprikos miltelių
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnio druskos
pipirų
aliejaus kepimui
Paruošimas:
Apvirti kalafijoro galvą. Ją nusausinti, palaukti, kol atauš ir sukapoti.
Nuskusti ir sutarkuoti morkas. Sukapoti prieskonines žoleles.
Iš kapoto kalafijoro, morkų, žolelių, prieskonių ir miltų sumaišyti lipnią tešlą. Drėgmės turėtų pakakti iš kalafijoro. Jei jos trūktų - pareguliuoti tešlos lipnumą įpilant vandens. Tešla turi lipti, bet nebūti vienalyte.
Labai skaniai skamba ir atrodo!
AtsakytiPanaikinti