2015 m. rugpjūčio 25 d., antradienis

Burokėlių lapų troškinys

Yra vaisių ir daržovių, kuriuos galima sėkmingai suvartoti nuo pat šaknų iki lapų galiukų. Kas žino, o kas ne, bet burokai - vieni tų daržovių. Kaip puikiai galima valgyti jų šaknis, taip pat puikiai galima ir skanauti lapus. Ar dėti į sriubas, ar jaunus lapelius - į salotas. Tačiau taip pat burokų lapai gali tapti ir pietų pagrindu. Jūsų dėmesiui - burokėlių lapų troškinys su kapareliais ir perlinėmis kruopomis!


Reikės:

burokų lapų (naudojau nupjovusi nuo 3 suaugusių burokų šakniavaisių)
1 nedidelio violetinio svogūno
šaukšto kaparelių
1 stiklinės virtų perlinių kruopų
1/4 stiklinės sojų (ar kitos augalinės) grietinėlės
šaukštelio česnakinės druskos
trupučio pipirų
alyvuogių (ar kito mėgiamo) aliejaus kepimui


Paruošimas:

Smulkiai sukapoti svogūną. Supjaustyti burokų lapus ir lapkočius.
Įkaitinti wok keptuvėje aliejų ir suberti svogūnus. Kepinti juos ant silpnos ugnies ~10-15 minučių, kol ims karamelizuotis.
Suberti smulkintus burokų lapus, supilti augalinę grietinėlę, įberti druskos bei pipirų ir maišant troškinti ant vidutinės ugnies, kol lapkočiai suminkštės (~10 minučių).
Į keptuvę suberti perlines kruopas, kaparelius, viską gerai išmaišyti ir leisti pasitroškinti dar 5 minutes.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą